Luna Noua si Luna Plina in 2016

Pozitiile de Luna Noua si Luna Plina sunt deosebit de semnificative, de aceea astrologii ridica harti speciale pentru aceste faze ale Lunii, ele indicând un vârf al influentei lunare asupra corpului si psihicului nostru.

Momentele de Luna Plina si Luna Noua sunt magice prin puterea lor inspiratoare, prin efluviile de energii subtile pe care le descarca si prin vibratiile cosmice cu care ne hranesc. Putem observa ca Universul lucreaza cu si pentru noi, ca stabilim un fel de limbaj prin care ni se anunta favorabilitatea unei actiuni sau a alteia. Intuitia, ratiunea sufletului, sunt codurile prin care Cosmosul ne vorbeste.

De la Luna Noua pana la Luna Plina, Luna este in crestere, iar de la Luna Plina pina la Luna Noua, Luna este in descrestere. Ce inseamna aceste lucruri? Vezi mai departe.

Luna Noua

Zilele marcate de Luna Noua (influenta aspectului începe cu o zi înainte de momentul de formare si tine înca o zi dupa acesta) aduc în viata noastra energia necesara unui nou început sau pentru trecerea într-o noua etapa, pentru o înnoire, împrospatare, care, de obicei, se bazeaza pe ruptura de o veche conditie a fiintei noastre. 

Aceste zile pot fi folosite cel mai bine cu scopul de a ne vindeca de obisnuintele (alimentare, sociale, psihologice si emotionale) care nu ne ajuta sa progresam. Identificarea blocajelor este primul pas în realizarea tiparelor dupa care functionam si care au la baza un atasament, o schema de gândire si de raportare îndelung exersata în procesul de reactie la stimulii vietii.

Luna Plina

Luna Plina (influenta aspectului începe cu o zi înainte de momentul de formare si tine înca o zi dupa acesta) este aspectul cel mai delicat al fazelor lunare. Creste foarte mult receptivitatea fiintei noastre la informatiile din mediul înconjurator. Însa absorbtia acestora este neselectiva în cazul celor mai multe persoane. Doar persoanele care au dobândit un autocontrol si o constientizare foarte buna a propriului organism si a propriului suflet vor fi imune la "parazitii" care însotesc fluxul Lunii Pline. 

Momentul este foarte pretios pentru contemplatie si meditatie, rugaciune sau atentie interioara pentru ca permite identificarea mai usoara a elementelor dizarmonice din viata noastra. Însa ni se cere de asemenea o mare atentie pentru ca aceste informatii subtile pot fi distorsionate de propriile frici care ne populeaza mintea si sufletul. Tocmai de aceea se recomanda ca pe Luna Plina sa fim mai linistiti si rezervati, mai atenti si detasati în acelasi timp, pentru a putea selecta mai bine impresiile la care ajungem. În general, se recomanda amânarea deciziilor si rezumarea la o buna observare a vietii interioare si exterioare. 

Luna în crestere

Între Luna Noua si Luna Plina, Luna se afla în faza de crestere. Aceasta perioada este deosebit de favorabila la nivel bilogic pentru procesele de asimilare, hidratare, întarire si crestere, mineralizare si fortificare a organismului. Pamântul se îmogateste cu substante nutritive, sintetizeaza complecsi organizi si minerali necesar hranirii plantelor.

 În general, aceasta perioada fertilizeaza, umecteaza, retine si înmulteste. Acum sunt mai mari riscurile de sarcina. Ranile se închid mai greu, sângerarile sunt mai abundente, secretiile mucoaselor sunt stimulate. Pentru ca organismul are tendinta de a retine mai multe substante în corp este bine sa fim mai atenti la calitatea alimentelor pe care le consumam pentru ca în zilele de crestere lunara, mai ales în jurul zilelor de Luna Pina, corpul retine neselectiv ce îi oferim, devenind mai mari riscurile de intoxicare. Se recomanda de aceea o hrana mai usoara, bogata în fructe, legume si cereale, de preferinta neprelucrate termic. Nutritionistii naturisti insista de exemplu ca fructele sa fie consumate crude, pe stomacul gol, dimineata.

Luna în crestere favorizeaza orice activitate constructiva, care urmareste progresul, prosperitatea, înmultirea, colaborarea, fertilizarea si dezvoltarea. O actiune derulata în aceasta faza, pe semne fertile (Pesti, Taur, Rac, Scorpion) are mai mari sanse sa atinga în timp scurt un maximum de dezvoltare si sa fie rentabila.

Luna în descrestere

Între Luna Plina si Luna Noua Luna se afla în faza de scadere. Aceste zile favorizeaza, la nivel organic, eliminarile, dezintoxicarea, purificarea, închiderea, scaderea, micsorarea. Este o perioada extrem de indicata pentru a ajuta organismul sa se curete, sa elimine reziduurile, depunerile toxice în urma metabolizarii substantelor hranitoare acumulate pe Luna crescatoare, dar de asemenea sa elimine si celulele, tesutirile care s-au dezvoltat anarhic: noduli, chisturi, polipi, tumori. Luna în scadere pe Scorpion (între 20 noiembrie - 20 aprilie) accelereaza transformarea si eliminarea emonctorilor. Aceasta perioada este de aceea deosebit de pretioasa în procesul de vindecare.

În plan social si financiar ea stimuleaza mai mult initiativa personala, actiunile de ordonare, organizare si implementare decât pe cea de îmbogatire. În aceste zile avem forta sa renuntam mai usor la unele obiceiuri, ticuri (corporale sau sociale), dependente, atasamente, redobândindu-ne autonomia atât fata de noi însine cât si fata de altii. De exemplu ruperea unei legaturi care nu mai este evolutiva pentru nici unul dintre asociati este mai usor de facut pe Luna în scadere (când Mercur nu retrogradeaza). Renuntarea la un viciu sau obisnuinta, de asemenea.

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti