Zodia Varsator

VÃRSÃTORUL - Caracteristici zodia Varsator


Urcăm ultimele trepte ale scării evoluţiei. Urcăm atât de sus, incât abia dacă mai distingem chipurile oamenilor, şi nici nu mai ţinem seama de nevoile lor mărunte. De sus, plutind printre nori, ei ni se par un muşuroi de furnici preocupate doar de grăuntele pe care le duc in spate. Din inaltul cerului şi al minţii, lucrurile par altfel.

Zodia Varsator
In cel de-al IV-lea cadran al Zodiacului, interesele personale sunt aservite intereselor societăţii. Capricornul a creat o structură după care oamenii, respectând nişte reguli, pot fi conduşi iar activitatea le poate fi coordonată aşa incât roadele muncii lor să fie vizibile şi utile.

Dar cei ce coordonează această activitate au intotdeauna in vedere interesele şi drepturile celor pe care ii conduc? Cei care se supun ordinelor sunt mulţumiţi de condiţia lor? Ei nu ar putea să-şi câştige existenţa şi altfel? Respectarea ordinii nu inseamnă cumva acceptarea unor ingrădiri? A unor limitări ale drepturilor fireşti? A unor lanţuri? Nu inseamnă câteodată imposibilitatea de a merge mai departe, de a descoperi nedescoperitul, de a visa nevisatul, de a obţine neobtinutul?...

Acesta este nativul din zodia Vărsător: multe intrebări, şi o subinţeleasa instigare la revoltă impotriva ordinii deja stabilite. Dacă semnul Capricornului guvernează societatea ierarhizată după o schemă definitivă, Vărsătorul semnifica procesul ce se petrece firesc in sânul acestui organism: diversificarea opiniilor şi exprimarea acestora - respectiv democraţia.

Spuneam că unele semne zodiacale au câte 2 guvernatori. Acestea sunt Scorpionul, Vărsătorul şi Peştii. Cele trei semne au in comun atracţia către necunoscut, fascinaţia misterului şi a lucrurilor neexplorate. Dar, dacă in cazul Scorpionului şi al Peştilor cei 2 guvernatori au elemente comune (in primul caz, luptă, şi in cel de-al doilea caz, idealul), Vărsătorul, intr-un mod curios, are 2 stăpâni cu totul şi cu totul diferiţi unul de celălalt: Saturn şi Uranus. Deşi, ar exista un element comun, dar nu pozitiv: vocaţia de a conduce intr-o manieră absolutistă.

In personalitatea nativului astfel plămadit există o tendinţă de a răsturna, de a zdruncina (Uranus) tot ceea ce este conservat, inrădăcinat (Saturn). Iar lui nu i se pare nimic nefiresc in lucrurile acestea deoarece ele reprezintă motivaţia existenţei sale pe Pământ: să arate oamenilor că se poate şi altfel. Numai că, pentru a simţi imboldul de a depăşi un hotar considerat imuabil, omul are nevoie inainte de toate SÃ-I VINÃ IDEEA că dincolo de limitele cunoscute poate exista ceva mai bun.

Vărsătorul este un semn de aer, mental, a cărui activitate principală este gândirea şi naşterea ideilor. Multe. Prea multe, chiar. Nesănătos de multe, uneori! Ideile ii vin din imaginaţia bogată, din intuiţie, din iscusinţa cu care trece graniţele cetăţii fără a fi ieşit pe poartă. Mintea lui este asemeni unei caracatiţe cu tentacule telescopice - explorează neobosită, avidă de mişcare şi de nou. Se aseamănă cu mintea Săgetătorului. Ca şi aceasta din urmă, are drept crez in viaţa libertatea. El nu suportă să fie dependent sau să fie ancorat in obligaţii. Omul se naşte liber şi moare liber - spunea o minte luminată -, de ce ar trăi altfel decât aşa?!

Mânat de idealuri universale, el visează la o societate in care toţi oamenii sunt liberi şi egali. Acesta este motivul pentru care se apropie de oameni şi este renumit pentru capacitatea sa de a stabili prietenii numeroase. Aceste relaţii pe care Vărsătorul le leagă cu atâta uşurinţă, graţie şi pricepere nu au, insă, profunzime. El se preocupă intens de drepturile omului, de binele omenirii in general, de deschiderea către progres şi civilizaţie. işi doreşte să inlăture mentalităţile rigide, depăşite, să deschidă minţile oamenilor către dreptate, libertate şi evoluţie.

Când este vorba de cauze umanitare, Vărsătorul işi pune la dispoziţie intregul arsenal pe care il deţine: claritatea gândirii, rigoarea intelectului, obiectivitatea, detaşarea de interesele personale, atitudinea revoluţionară şi hotărârea. Este adevărat că toate aceste insuşiri il fac să sufere de un complex de superioritate intelectuala… păguboasa. Fiind atât de sigur pe raţionamentul său, nu admite niciodată că s-ar putea inşela şi doreşte să aibă intotdeauna ultimul cuvânt.

Fiind ultimul dintre semnele de aer, Vărsătorul reuneşte experienţa şi insuşirile tuturor nativilor acestui element, şi le manifestă, intr-o oarecare măsură, exagerat. Este avid de informaţie şi comunicativ până la saturaţie (asemeni Gemenilor) şi este interesat de conflictele celorlalţi până la a deveni avocatul cauzei lor (asemeni Balanţei); dar are tendinţa de a se implica in dialoguri care degenerează rapid, se contrazice doar pentru a isca o controversă, un duel verbal şi mental, cu unicul scop de a avea un partener de dialog.

Deşi este promotorul democraţiei, in realitate Vărsătorul este foarte ataşat de convingerile sale, şi dacă cineva ii pune la indoială concepţiile devine recalcitrant. intr-un fel, democratizarea are loc doar intr-un singur sens, dinspre el către ceilalţi. Nu admite că pot exista raţionamente superioare diferite de ale sale, şi nici nu ţine cont de faptul că unii oameni işi doresc altceva decât considera el că este bine, sau că nu simt nevoia să schimbe ceva in viaţa lor pentru a fi fericiţi, sau că deocamdată nivelul lor de evoluţie nu le permite să suporte schimbări majore de direcţie.

Vărsătorul se postează in mod natural in avangarda oricărui domeniu: artă, literatură, politica, activitate socială. Şi ii şi place să se afle in lumina reflectoarelor, să fie recunoscut pentru orientarea să progresista, pentru viziunea lui largă asupra viitorului. Vărsătorul are o latură a caracterului care il face ambiţios, intransigent şi imun la compromisuri. El inţelege adevărul sub o singură formă: pur, rece, incisiv, greu de ascultat. Doar o persoană puternic dominată de raţiune poate face abstracţie de faptul că oamenii au nevoi afective, sufleteşti, şi că uneori raţiunea nu face doi bani dacă siguranţă emoţională le este afectată. El işi arogă libertatea de a fi oricum, inclusiv de a fi crud cu ceilalţi, dacă intr-o anumită situaţie considera că raţiunea trebuie să ia locul emoţiilor, bunurilor, impulsurilor sau credinţelor.

Este din nou un paradox, pentru că tocmai el se ghidează in viaţă după cum ii dictează bunul plac, intuiţia şi chemarea libertăţii. Indiferent către ce domeniu de activitate se indreaptă, rareori va da greş pentru că va alege doar ce ii place. Uneori se intâmplă să-şi schimbe meseria, sau să activeze in paralel, in două domenii diferite - aceasta subliniind caracterul lui contradictoriu şi ciudat. Este inzestrat cu talente diverse şi cu un dar de a şti tot felul de lucruri care par a fi fost stocate in memorie de-a lungul vieţilor anterioare.

Concluzia este foarte clară: Vărsătorul işi alege singur cariera care ii place, indiferent care ar fi aceasta şi fără să ţină seama de sfaturi. Pentru el este esenţial să aibă suficientă libertate de mişcare, să beneficieze de un program flexibil, să poată vizita tot felul de locuri şi să vorbească cu cât mai mulţi oameni.

Tradiţional, Uranus patronează toate procesele electrice, atât din organism cât şi din natură, şi in consecinţă nativul uranian alege deseori meserii care au legătură cu electricitatea (producere ori folosire) şi cu tehnică, in special tehnica de vârf - electronica, telefonie mobilă şi computere, transmisii de informaţii de orice natură, care au suport tehnic: televiziune, radiodifuziune, transmisii prin satelit.

De fapt, in cazul Vărsătorului este mai uşor de precizat maniera in care se va exprima din punct de vedere profesional, decât meseria aleasă - el va căuta să introducă elementul noutăţii in tot ceea ce face (creatori de modă originali, nonconformişti, decoratori in stil minimalist, futurist, regizori de filme SF, scriitori de literatură SF, actori excentrici). El adoră să şocheze prin creaţiile sale, deşi scopul nu este acesta ci promovarea extraordinarului, incercarea de a face ca bizarul şi ciudăţeniile să fie acceptate.

Uşurinţa cu care acest nativ intâmpina neprevăzutul şi cauta fără teamă lucrurile iraţionale sunt o dovadă a naturii sale non-emotionale, luciditatea şi răceala afectivă. Este amator de filme şi cărţi SF sau horror, show-uri care presupun confruntări, spectacole şocante, roade ale imaginaţiei bizare, bombardamentul mental cu lucruri ciudate. Este conştient că progresul şi inovaţiile au fost şi sunt rodul gândirii creative a omului - şi nu hazardului naturii. Aşa cum am mai spus, Vărsătorul procedează neobişnuit in domeniul profesional: dacă ceilalţi nativi işi aleg meserii in funcţie de natura firii lor, el introduce elementele firii sale in profesia pe care şi-o alege. Sunt mai multe lucruri de spus despre atitudinea şi felul lui de a fi, decât despre talentele pe care le are.

Pentru acel Vărsător care are o latură saturniană mai pronunţată, domeniile ştiinţifice, ingineria sau afacerile cu lucruri de anticariat sunt domenii mult mai atractive. Un Vărsător dominat in egală măsură de Uranus şi Saturn se va indrepta către domeniul politic, deoarece acesta este terenul cel mai bun pentru desfăşurarea dorinţei sale de a domina. Aici are posibilitatea să participe atât la conducere dar şi să-şi exprime vehement opiniile legate de viaţă socială şi problemele curente din sfera publică. El este la curent cu tot ce se petrece in lume şi nu rămâne niciodată in pană de idei când apar probleme sociale. Singura problemă ar fi aceea că ideile sale pot rămâne nevalorificate dacă nu face efortul de a le pune in practică.

Guvernarea uraniană il pune pe acest nativ in situaţii neprevăzute. Uneori, prins in conjuncturi care păreau incremenite şi lipsite de viitor, este trezit brusc de o intâlnire cu o persoană providenţială sau de un telefon prin care i se aduce o ofertă neaşteptată. Se spune despre Vărsător că "işi măsoară succesul prin cât de mult poate evita o carieră obişnuită". Pe lângă nevoia de independenţă el cauta căile prin care să işi exprime originalitatea.

in modul de lucru, in rezultatele muncii sale, in relaţiile pe care le stabileşte cu colegii, şefii sau subalternii, comportamentul lui unic sau anapoda uimeşte, indignează, atrage simpatii sau rezerve dar nu este niciodată trecut cu vederea. La fel ca şi semnul opus, Leul, el doreşte să işi afirme personalitatea şi nu se supune voinţei altora. Atât Leul cât şi Vărsătorul devin lideri, dar fiecare prin metode proprii. Leul işi asuma acest rol in mod natural, situându-se deasupra mulţimii, iar Vărsătorul atrage oamenii in jurul şaua€¦ "aburindu-i". Are metode proprii, instrumente psihice şi mentale, un intreg arsenal de argumente logice prin care ii determină pe oameni să facă ce işi doreşte el.

Deşi nu suporta rutină şi nici supravegherea cuiva, totuşi condiţiile ideale de lucru sunt acelea in care poate acţiona independent, dar ca parte integrantă a unui colectiv. Vrea ca fiecare să poată lucra pe cont propriu dar in permanenţă legătură cu colegii de breaslă. Vărsătorul se plasează la jumătatea distanţei dintre plăcerea agitaţiei unui birou aglomerat şi detaşarea de acesta. Ritmul sau de muncă este inconstant, deoarece nu are rezerve de energie fizică foarte mari. in majoritatea cazurilor evita munca fizică solicitantă, şi mai devreme sau mai târziu va găsi soluţia pentru a munci doar cu mintea. Pentru că abordează cu uşurinţă problemele dificile sau controversate, i-ar plăcea să obţină recunoaştere şi faima in domeniul său, ca urmare a curajului cu care se implica in chestiunile de care alţii se feresc.

Vărsătorul alege uneori slujbe care ii solicită comunicativitatea, schimbul de idei şi informaţii: consilier, profesor, jurnalist. Alteori, atras de tot ce este insuficient cunoscut, se apropie de metodele de vindecare neconvenţionale: acupunctură, laserterapie, cromoterapie, fonoterapie, cristaloterapie.

Intre preocupările de frunte ale unui Vărsător atras de lucruri neobişnuite, misterioase şi metafizice, se afla astrologia. Uranus guvernează această ştiinţă, artă sau pasiune, şi pe cei care o practică. Săgetătorul se indreaptă către astrologie graţie darului sau profetic, iar Vărsătorul o face datorită legăturii sale speciale cu viitorul, ajutat de intuiţie şi inspiraţie.

In general, implicarea in uniuni şi asociaţii profesionale ii aduce beneficii personale pentru că semnul Vărsătorului simbolizează din punct de vedere astrologic grupurile de persoane constituite pe baza unor afinităţi de idei şi preocupări. Guvernarea saturniană il ajuta să ţină cont şi de partea materială a muncii sale, nu doar de orientarea progresistă. El are grijă să-şi asigure o locuinţă, un venit şi se pare că situaţia să financiară il preocupa mai mult decât lasă să se bănuiască. Şi aici apar paradoxurile: uneori este generos, chiar risipitor, alteori econom până la zgârcenie.

Acoperit cu o pojghiţă de optimism, idealism şi dragoste de libertate, Vărsătorul se simte ameninţat de promisiuni şi angajamente. El părăseşte cu mare uşurinţă un loc de muncă, mai ales când i se sugerează că ar fi cazul să plece. Şi ajunge in această situaţie tocmai pentru că nu işi dă silinţa să se evidenţieze in posturile, slujbele, sau colectivele care nu-i plac. Are şi aici o ciudăţenie: cu mult timp inainte de a pleca, el obişnuieşte să ameninţe de vreo sută de ori că va părăsi acel loc de muncă.

"Slujba de consilier revoluţionar ar trebui inventată special pentru el". Alături de aceasta, toate meseriile care nu au tradiţie, care nu s-au practicat in ultimii 10 ani, sau care incă nu s-au inventat, ori care se vor inventa. Aici intră chiar şi vânătorii de tornade şi vânătorii de fantome…

Deşi Vărsătorul este semnul prieteniei, nativul nu se ataşează mai mult decât este strict necesar de persoanele din jurul său, păstrând o distanţă emoţională intre el şi restul lumii. Aşa se explică preferinţă să pentru legăturile cu "alte minţi" şi nu cu alte persoane, de exemplu prin intermediul Internetului. Doreşte să menţină un spaţiu intre el şi emoţiile complicate.

Individualist, extravagant şi extremist, Vărsătorul este o persoană cerebrală, distanţă, care ţine in faţa auditoriului discursuri superbe despre egalitate şi fraternitate, dar in plan personal situaţia se schimbă intru totul: el nu ştie să dăruiască. Lupta pentru umanitate, dar nu poate vedea nevoile elementare ale omului.

Datorită viziunii sale globale şi lipsei de măsură, el nu deosebeşte elementul de grupul căruia ii aparţine. Atunci când işi indreaptă aversiunea impotriva cuiva, el ajunge să incrimineze toţi indivizii care au caracteristicile persoanei cu care se afla in conflict. La acest comportament contribuie şi imaginaţia sa bogată care ii alimentează furiile. Sunt binecunoscute izbucnirile sale bruşte, eliberarea imprevizibilă şi furtunoasă a frustrărilor. Dintre cele mai neplăcute faţete ale sale, aroganta şi talentul de a-şi argumenta şi susţine gesturile ori acţiunile condamnabile se afla in frunte. Detaşarea de emoţii il transformă intr-o persoană dură, rece, nemiloasă, şi printre Vărsători se găsesc cei mai intoleranţi oameni.

Personalităţi născute sub semnul Vărsătorului

Artişti: Placido Domingo, Telly Savalaş, Benny Hill, Paul Newman, Vanessa Redgrave, Gene Hackman, Clark Gable, Phil Collins, Bob Marley, James Dean, Mia Farrow, Leslie Nielsen, Sheryl Crow, Franco Zeffirelli, Robbie Williams, Yoko Ono, John Travolta, Cybill Shepherd; Grigore Vasiliu-Birlic, Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Narcisa Suciu.

Scriitori: François Rabelais, James Joyce, Anton Cehov, Virginia Woolf, Charles Dickens, Jules Verne, George Simenon; I.L.Caragiale, Geo Bogza.

Savanţi: Thomas Alva Edison, Charles Darwin, Galileo Galilei, Nicolaus Copernic; Spiru Haret.

Politicieni: Franklin D. Roosevelt, Boris Elţân, Ronald Reagan, Abraham Lincoln; Nicolae Ceauşescu.

Alte nume importante: W.A.Mozart, Franz Schubert; Cristian Dior, Oprah Winfrey, Michael Jordan, John McEnroe; Rasputin; Patriarhul Teoctist; Gheorghe Hagi, Mihai Leu, Octavian Belu. (Melania Marin)

Zodiac European

simbolul zodiei berbec
Zodia Berbec
simbolul zodiei taur
Zodia Taur
simbolul zodiei gemeni
Zodia Gemeni
simbolul zodiei rac
Zodia Rac
simbolul zodiei leu
Zodia Leu
simbolul zodiei fecioara
Zodia Fecioara
simbolul zodiei balanta
Zodia Balanta
simbolul zodiei scorpion
Zodia Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Zodia Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Zodia Capricorn
simbolul zodiei varsator
Zodia Varsator
simbolul zodiei pesti
Zodia Pesti

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti