Zodia Taur

TAURUL - Caracteristici zodia Taurului.


"Să ai mai mult decât arăţi,
Să spui mai puţin decât ştii.
Să dai mai puţin decât ai
Să mergi mai mult decât poţi.
Să-nveţi mai mult decât crezi."

Aşa spunea William Shakespeare, un nativ Taur.

Zodia Taur
După grelele lupte date pe vremea Berbecului, Taurul găseşte o oază de linişte unde se aşează şi construieşte, încet, lucruri durabile şi frumoase, pentru că are timp şi are forţă fizică necesară.

Într-o viziune metaforică, cele două coarne ale Taurului îi poartă firmă şi simbolizează cele două faţete esenţiale ale lui Venus, guvernatoarea sa, exprimate în plan teluric: banii şi plăcerea. Sau siguranţa şi frumuseţea, aşezarea şi bucuria, permanentă şi senzualitatea. Datorită acestei guvernări, interesul lui se îndreaptă către valorile materiale şi către artă. Natura lui îl împinge să fie aşa şi atât. Dumnezeu a hotărât că, într-un anumit stadiu al dezvoltării sale, Lumea are nevoie să fie construită.

Ce încântare trebuie să-l fi cuprins pe primul Taur aflat la poalele unui deal împădurit, în apropierea unei ape limpezi, puternic şi neamenintat de vreun pericol, hotărât să-şi construiască o căsuţă, să planteze câţiva copăcei şi să aibă în jur o mică cireada ascultătoare şi mulţumită! Ce viitor frumos se aşternea în faţa ochilor lui! Toate erau la îndemână şi de altceva nici nu mai avea nevoie!

Graţie naturii lui pământeşti, Taurul îşi doreşte lucruri palpabile, concrete: bani în bancă, o casă, un serviciu bun şi sigur. De aceea profesia pe care o alege este o reflectare a acestor nevoi ale lui. Taurul alege, deci, toate profesiile "verzi". Liniştite ca firele de iarbă, aşezate şi "înrădăcinate", reale, palpabile, clare, concrete, şi mai ales aducătoare de venituri regulate. De la verdele câmpiei până la verdele banilor, Lumea Pământeană este singurul univers pe care Taurul îl cunoaşte şi îl înţelege. Profesiile care cer spontaneitate, mişcare, efervescentă, zgomot, aventura, competiţie sunt destinate altor nativi. Taurul da randament într-un mediu liniştit, într-o atmosferă calmă, într-un ritm constant şi jalonat de termene rezonabile şi previzibile.

Din nevoia lui vitală de confort şi trăi îndestulat, ajunge încă de foarte tânăr să îşi obţină independenţa financiară şi să îşi organizeze veniturile cu multă pricepere. Prima sa grijă este să investească într-o locuinţă sau într-o afacere. A fi propriul lui manager financiar este prima sa profesie. Făureşte planuri, strategii şi aşteaptă momentul favorabil realizării acestora. Se întâmplă însă că, datorită răbdării pe care o are, să amâne lucrurile atât de mult încât să rişte să-şi piardă elanul.

Pentru el succesul şi fericirea decurg din viaţa sa, clădită pe principii etice ferme aplicate atât în familie cât şi în societate. Este un apărător al valorilor tradiţionale. Se spune că taurul are "o natură tribală". Se aseamănă mult în această privinţă cu Racul, la fel de devotat idealului familiei şi tributar nevoii de apartenenţa la o cât de mică? Ginta, în sânul căreia să-şi găsească mulţumirea prin plăceri simple şi o viaţă liniştită. Principiul sau călăuzitor este acela că grupul deţine adevărata putere, în raport cu individul. Din acest motiv alege să facă parte dintr-o echipă, pentru o eficienţă maximă.

Pentru a-şi asigura traiul şi pentru a obţine bunăstarea atât de necesare, el parcurge cai sigure în baza unei decizii raţionale pe care o urmează cu fermitate. Alege meserii statice cel puţin din punct de vedere fizic, şi statornice în timp; meserii în care nu riscă să se confrunte cu surprize, cu riscuri, cu fluctuaţii nedorite - meserii "liniare".

Această dorinţă de linişte nu îl împiedică, însă, să îşi dorească să promoveze sau să urce pe scara ierarhică până în vârf. Dimpotrivă, el doreşte puterea deoarece considera că este cel mai "cu capul pe umeri" şi cel mai apt în a pune la punct dezordinea şi lipsa de responsabilitate ce-i caracterizează pe "unii colegi cam originali, cam prea independenţi şi exagerat de risipitori". Dacă Berbecul caută să promoveze în cariera împins de instinctul de luptător, Taurul doreşte acelaşi lucru din alte motive: îşi cunoaşte valoarea, ştie că poate face faţă solicitărilor unei funcţii superioare, dar mai ales doreşte să câştige mai mulţi bani. Dacă perspectivele oferă doar renume şi responsabilităţi, atunci nu contaţi prea mult pe el. Achitarea obligaţiilor profesionale şi succesul public trebuie să fie susţinute de recompense financiare, altfel el nu se va simţi apreciat. Pentru un Taur, 90% din satisfacţii se măsoară în unităţi monetare. Alte 10% în acte de proprietate? Restul până la 100% sunt satisfacţii spirituale! Pragmatismul lui este natural, deschis, senin.

Într-o ierarhie profesională, Taurul se integrează uşor în sistem pentru că ştie să respecte regulile. Angajatorul va distinge la el punctualitatea, loialitatea, credibilitatea. La rândul său îşi doreşte un loc de muncă sigur şi un salariu corespunzător cu imaginea (bună!) pe care o are despre sine. Şeful îl remarcă şi îl are în vedere în permanenţă, iar el este dispus să rămână în companie încă vreo 30-40 de ani, să reziste valurilor de concedieri şi să închidă uşa ultimul, dacă e nevoie.

Simţul practic, perseverenţă, hotărârea, tenacitatea, sunt atribute care fac din Taur persoană de care orice patron are nevoie atunci când o activitate (destul de plictisitoare) trebuie dusă la bun sfârşit. De aceea el are norocul să îşi găsească o slujbă bine plătită şi să fie considerat o persoană de neînlocuit.

În situaţii deosebite el arata din plin faptul că poate fi de încredere şi dovedeşte curaj real. Atunci oamenii ajung să se bizuie pe el ca pe o stâncă şi este propulsat în mod natural în fruntea grupului. Taurul este un coleg amabil - datorită naturii sale venusiene - şi generos în limite? Foarte rezonabile, liniştit şi serviabil cu măsură. Nu este un mare vorbăreţ şi nici un mare filantrop. Însuşirile acestea din urmă ar putea veni din alte părţi ale temei cuiva. Caracterizat de verbul "a avea", Taurului nu îi este clar când a pus stăpânire pe prea mulţi bani sau pe prea multă putere. Uneori este în stare de acte machiavelice pentru a-şi apăra propriul interes. Spiritul său practic îl poate determina să menţioneze şefului, discret, despre un anume post care i se cuvine lui, şi nu altcuiva.

În variantele mai puţin plăcute, hotărârea Taurului devine intransigenta iar tenacitatea - încăpăţânare. Respectul pentru bani devine avariţie, chiar lăcomie, simţul proprietăţii se transformă în posesivitate. Din dorinţa de a păstra şi de a conserva ceea ce are, el poate arăta uneori cea mai neaşteptată latură a sa, ascunsă în spatele realismului şi al durităţii: cruzimea. Poate ajunge să invidieze - în secret - oameni care au un stil de viaţă mai nonconformist, mai liber. Asta nu înseamnă că ar fi dispus să le imite atitudinea!

Odată formată o opinie asupra ceva sau cuiva, cu greu mai poate fi schimbată. Foarte greu şi după foarte mult timp accepta noul. Chiar şi schimbările minore pot declanşa la el crize majore. Simţul stabilităţii îl determină să manifeste o împotrivire organică faţă de schimbări. Aceasta alergie la schimbare face din Taur un bun executant, un bun administrator al bunurilor proprii dar şi al bunurilor altora (finanţe, afaceri imobiliare, asigurări, contabilitate).

Ancorat, uneori orbit de ideea de stabilitate, el ajunge să îşi ignore nevoile sufleteşti. Aşa încât de multe ori renunţa la visuri frumoase dar îndepărtate, pentru un prezent mediocru dar sigur. Astfel îşi neagă posibilitatea de a atinge înălţimile spiritului, limitându-se la nevoia lui de securitate, materialitate şi cărări bătătorite. Lama XV din Arcana majoră a Tarotului - Diavolul - înfăţişează această latură controversată a Taurului: Diavolul ne subjuga prin nevoia (sau dependentă!) noastră de siguranţă şi de bani.

Revenind la aspectele sale bune, blânde, sunt de remarcat dragostea faţă de natură şi nevoia de a ocroti. Florile şi grădinile sunt pe primul loc în preferinţele sale. Aceasta chemare pe care o simte fata de tot ce e verde îl face să devină un apărător, un păstrător al acesteia. Florari, cultivatori de toate felurile şi membri ai organizaţiilor care apără natură (de tip Greenpeace), sunt meserii în care Taurii îşi găsesc împlinirea.

Ca o derivată a legăturii sale cu pământul este olăritul şi industria porţelanurilor. Apoi meşteşugurile privind prelucrarea lemnului, începând de la artizanii populari şi mergând până la proprietarii fabricilor de mobilă. În acelaşi sector, simţul lor estetic pronunţat le poate oferi posibilitatea de a se îndrepta către design interior şi decoraţiuni.

Aceeaşi bună relaţie cu pământul fac din Taur un personaj nelipsit în folosirea roadelui acestuia, deci în industria alimentară. Producător şi consumator pasionat deopotrivă, prefera bucătăria nesofisticată, tradiţională, iar produsele sale de top sunt lactatele şi? Ciocolată.

Implicaţi în legătură cu solul şi preocupaţi de propria securitate, ei devin buni constructori de case. Îşi construiesc propriile lor locuinţe, dar pot face din această abilitate o afacere profitabilă. Un avantaj îl reprezintă gustul estetic desăvârşit, de aceea aceste locuinţe vor fi cochete, confortabile şi se vor vinde cu mare profit.

Îndrăgostit de frumos, simţind viaţa şi pulsul ei în modul cel mai natural şi sincer cu putinţă, Taurul este şi un mare artist. El are nu doar talent dar şi puterea de a-şi pune în valoare darurile înnăscute. Binecuvântat cu o voce frumoasă, seducătoare, cu un timbru deosebit, este un cântăreţ prin definiţie. Muzicieni şi pictori celebri au fost Tauri. Datorită tenacităţii pe care o dovedesc în muncă, rezistenţei fizice şi resurselor aproape nesecate, fac uneori cariere artistice de o viaţă. Uimitor de mulţi cântăreţi şi actori, ce se remarca prin carisma şi longevitate profesională, sunt nativi în Taur. Nu sunt de neglijat aceste valente, pentru că, spre deosebire de alte semne zodiacale, la care entuziasmul manifestării scenice păleşte în câţiva ani, la Taur el durează o viaţă întreagă. El are un talent real susţinut de o putere reală de fructificare. Creaţiile Taurului sunt ca şi el: pline de substanţă, de forţă, rezista timpului şi criticilor.

Vedete nascute in zodia Taur:

Iată lista câtorva Tauri "cu greutate" din domeniul artistic: Yehudi Menuhin, Serghei Prokofiev, Johannes Brahms; Salvador Dali, Nicolae Grigorescu; Barbra Streisand, Cher, Janet Jackson, Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Ludovic Spiess; Cristian Lacroix, George Lucas; William Shakespeare, Honor? De Balzac; Anthony Quinn, Jack Nicholson, Al Pacino, Henry Fonda, Fernandel, Gary Cooper, Rudolf Valentino, Audrey Hepburn, Michele Pfeiffer, Katherine Hepburn, Emilio Estevez, Fred Astaire, Jerry Seinfeld, Maia Morgenstern.

Alte figuri puternice şi "stabile": Nicolo Machiavelli, V.I.Lenin, Karl Marx, Sigmund Freud, ayatolahul Khomeini, Ho Şi Min, Saddam Hussein, Ecaterina a II-a cea Mare, regina Elisabeta a II-a, Caterina de Medicis, Oliver Cromwell, Eduard al II-lea, Marc Aureliu, Ulysses S.Grant, Ducele de Wellington, Împăratul Hirohito, Alexandru al II-lea, Eduard al IV-lea, Maria a II-a, Justinian, Harry S.Truman, Maria Tereza, tarul Nicolae al II-lea, Eva Peron, Tony Blair; Ion Tiriac. (Melania Marin)

Zodiac European

simbolul zodiei berbec
Zodia Berbec
simbolul zodiei taur
Zodia Taur
simbolul zodiei gemeni
Zodia Gemeni
simbolul zodiei rac
Zodia Rac
simbolul zodiei leu
Zodia Leu
simbolul zodiei fecioara
Zodia Fecioara
simbolul zodiei balanta
Zodia Balanta
simbolul zodiei scorpion
Zodia Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Zodia Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Zodia Capricorn
simbolul zodiei varsator
Zodia Varsator
simbolul zodiei pesti
Zodia Pesti

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti