Zodia Scorpion

SCORPIONUL - Caracteristici zodia Scorpion


După ce am stabilit o inţelegere cu asociatul, după ce am privit in fata adversarul şi l-am imblânzit, după ce opoziţia Marte-Venus de pe axa Berbec-Balanta s-a incheiat printr-o inţelegere echitabilă, a sosit pacea şi liniştea.

Zodia ScorpionAtât de multă linişte, incât ea poate semăna cu nefiinţă, cu inexistentă, cu moartea. Liniştea apelor adânci, sau liniştea dinaintea furtunii! Dincolo de această linişte, oare nu se mai află şi altceva? Am văzut duşmanii făţişi, dar nu i-am văzut şi pe cei ascunsi.

Toate aceste indoieli, nelinişti, frământări se intrupează intr-o mică vietate care se hrăneşte din mai nimic, despre care se spune că a fost singurul supravieţuitor al bombei de la Hiroshima, şi care poate dobora printr-o simplă înțepătură un munte de om. Scorpionul cunoaşte secretul supravieţuirii. Născut În acea perioadă a anului În care vegetaţia moare, legătura dintre existenţa şi neant are pentru el o semnificaţie esenţială. Aceasta antiteză "viata-moarte" clădeşte În el forţa de a trăi şi curajul de a Înfrunta moartea. Este semnul unui om extremist, pasional, dornic şi capabil de transformare şi renaştere. Semnului zodiacal i s-au asociat de-a lungul timpului şi alte simboluri: şarpele, vulturul, pasărea Phoenix.

Din punct de vedere astrologic, Scorpionul se afla in opoziţie cu Taurul. Este axa ataşată de valorile materiale, bani, putere, senzualitate, sexualitate. Sunt semne guvernate de aceleaşi Marte şi Venus ca şi mai inainte, dara intr-o nouă formula! Aici, conflictul de interese este mocnit, tăcut, interiorizat, este un război al tenacităţii, al rezistenţei pasive, este o luptă grea, a ranchiunelor, care persistă fără să aibă Început şi sfârşit. Comuniunea de interese este singura soluţie În această tensiune.

Taurul este dependent de banii şi valorile proprii, pe care nu doreşte să le instrăineze. Scorpionul doreşte - şi ştie - să administreze atât banii proprii cât şi pe ai altora. Taurul doreşte frumuseţe şi dragoste, Scorpionul scoate la suprafaţă uraciunea pentru a o elimina, şi doreşte să profite de aplicarea În practică a dragostei, adică sexul. În esenţă, ei se raportează la aceleaşi valori, dar de pe poziţii diferite.

Despre zodia Scorpion sunt foarte multe de spus, imposibil de rezumat intr-un articol succint. El inmagazinează atâtea resurse nebănuite, atâtea forme şi modalităţi de expresie, Încât este mai uşor să fie descris prin impactul pe care il are asupra celorlalţi. Este o entitate cu o putere de regenerare miraculoasă, Înzestrată cu o mulţime de calităţi ascunse privirii, Însuşiri care atunci când nu işi găsesc o cale de exprimare răzbat sub forma cea mai neplăcută, În acte şi atitudini dureroase pentru ceilalţi. Acesta este periculosul Scorpion frustrat, cel de care majoritatea oamenilor se teme.

Scorpionul este primul semn zodiacal care are 2 guvernatori: Marte şi Pluton. Acesta este şi primul indice că deţine ceva in plus faţă de ceilalţi. Dar sunt 2 guvernatori duri, neinduplecaţi, aflaţi intr-un semn introvertit, feminin, psihic, mistic. Are deci o personalitate complexă, clocotitoare, puternică şi greu de suportat chiar şi pentru el insuşi. Dar cum fiecare lucru lăsat de Dumnezeu pe Pământ işi are rolul său, Scorpionul este cel care intoarce moneda calmă şi surâzătoare a Balanţei, transcende energia ei intelectuală şi ne arată reversul lucrurilor - faţa nevăzută, neplăcută, pe care nu avem curajul să o Înfruntăm, dar pe care inevitabil o vom Întâlni Într-o zi. Scorpionul aruncă În lupta energia să emoţională şi nu ne permite să ne mulţumim cu puţin.

Străbătut de sentimente şi trăiri profunde, puternice, el renunţa la generalizări pripite şi detesta superficialitatea. Este foarte hotărât şi nu ştie să cedeze. Reacţiile sale sunt energice, acţiunile sunt neÎnfricate, este un adversar redutabil dar nu se aruncă În lupta cu oricine. Când acumulează resentimente, sau suporta nedreptăţi, Îşi Întocmeşte un plan de răzbunare şi trece la fapte. Aşa Înţelege el să elimine un rău: prin eliminarea adversarului, sau cel puţin prin pedepsirea cruntă (şi de multe ori disproporţionată) a acestuia.

NeÎnduplecat şi insistent atunci când doreşte să se apropie de cineva, intolerant şi insensibil la scuze şi justificări, el se ghidează În viaţă după principii stricte, dispreţuind meschinăria şi manevrele necinstite. Este uluitor cu câtă uşurinţă Încalca drepturile celorlalţi În timp ce lupta până la moarte pentru drepturile sale. Este felul său de a supravieţui.

Pluton este legat de erupţiile vulcanice şi de cutremure, iar nativul Scorpion este prezent Întotdeauna acolo unde au loc schimbări radicale sau revoluţii. De altfel, locul de pe harta natală În care se afla Pluton ne arată sectorul de viaţă de care ne temem dar unde nu putem da Înapoi. Pluton ne indică puterea noastră de a ne detaşa, de a elimina lucrurile care ne fac rău şi de care rămânem agăţaţi pentru că ne este teamă de schimbare, de pătrunderea noului În viaţa noastră. Cel guvernat de Pluton nu poate accepta o existenţă lipsită de semnificaţie - el ştie că viaţa nu poate fi trăită cu jumătăţi de măsură.

Scorpionul se identifică cu transformările obligatorii, cu desprinderea de rănile trecutului, de tot ce este decăzut, uzat, de micile interese şi preocupările care ne ţin Înrobiţi Într-o existentă mizeră. Scorpionul nu ascunde gunoiul sub covor ci scoate tot ce este mai dezagreabil În noi pentru a fi eliminat, pentru a ne curăţi. Avem nevoie de existenţa şi de exemplul lui, de prezenţa lui dură şi atitudinea tăioasă, pentru a ne putea rupe de răul pe care Îl ascundem şi Îl oblojim În mod inconştient.

Despre Scorpion sunt foarte-foarte multe de spus. Adâncurile pământului ascund atât de multe mistere, iar el se fereşte să arate lumii tumultul său interior. Este plin de pasiune, de forţă, de energie, ascunse printre tenebrele subconştientului, pe care doar el Însuşi ştie să şi le Înfrunte. De aceea nu voi insista În dezvăluirea misterelor sale - el este făcut să le ţină ascunse şi În acelaşi timp să descopere misterele lumii.

În profesie, ca şi in viaţă, Scorpionul Îşi fixează un ţel asupra căruia işi concentrează toată puterea voinţei şi hotărârea. Important este să hotărască singur ce face cu viaţă şi cariera lui. Lucrează bine când i se acordă autonomie şi nu suportă să fie supravegheat. În alegerea meseriei se Întâmplă uneori că tânărul Scorpion să nu fie inţeles şi susţinut de familie, ceea ce Îl obliga să treacă o vreme prin meserii colaterale până să o găsească pe cea potrivită. Alteori este conştient de faptul că nu a venit momentul potrivit pentru a putea exercita profesia dorită şi este capabil să aştepte ani În şir oportunitatea. Acolo unde alţii renunţa şi se resemnează, Scorpionul se adaptează condiţiilor existente dar nu-şi pierde din vedere nici o clipă scopul.

Nativul Scorpion se indreaptă către meseriile "scormonitoare". Care intorc pe dos. Care nu lasa lucrurile aşa cum au fost. Care nu accepta lucrurile aşa cum par a fi. Care dărâmă şi reconstruiesc. De la căutarea În adâncul pământului (miner, arheolog, paleontolog) până la căutarea În adâncul fiinţei umane şi a minţii omului (medic, psiholog). El are cel mai mult sânge rece atunci când este nevoie să fie disecate minţi, gânduri, corpuri omeneşti.

Aici Își face prezentă guvernarea lui Marte, "cuţitul". Medicul chirurg, medicul legist, medicul psihiatru, medicul oncolog, medicul ginecolog şi medicul urolog au Întotdeauna un puternic marcaj de Scorpion pe harta natală. El este medicul care vindeca jumătate cu bisturiul şi jumătate prin siguranţă şi stăpânirea de sine pe care le arată. Cum să nu te vindeci când vezi că medicul ştie atât de bine ce face?! Şi Scorpionul ştie, pentru că nu suportă să rămână vreun defect omis, vreo anomalie neextirpata. Un medic Scorpion nu poartă conversaţii amabile şi incurajatoare cu pacientul; pune Întrebări scurte şi la obiect. Creează impresia că ştie exact ce şi unde doare.

Prin atitudinea sa distantă, privirea pătrunzătoare şi energia psihică pe care o insinuează, el reuşeşte să detecteze tot ceea ce oamenii ascund. Este cel mai potrivit poliţist, procuror, detectiv. Situat Între două semne iubitoare de dreptate - Balanţă şi Săgetător - el reprezintă unealta justiţiară, sabia lui Damocles. Nu negociază, nu reconciliază, nu acorda clemenţă. Spionii şi investigatorii fac parte din aceeaşi categorie de persoane care au dominantă plutoniană. Este cuprins de entuziasm când are de Îndeplinit o misiune despre care nu se ştie către ce vor duce rezultatele investigaţiei. Datorită Inclinaţiei către descoperirea informaţiilor, jurnalismul orientat către dezgroparea faptelor, a secretelor, i se potriveşte foarte bine.

Scorpionul este un bun organizator, şi ştie cum să dirijeze o activitate aşa Încât să obţină rezultate maxime cu efort minim. Atunci când preia un post de conducere el schimbă Întotdeauna modul În care era administrată activitatea Înainte şi o direcţionează către o eficienţă maximă. În orice situaţie el are un plan bine pus la punct, ca un adevărat strateg. Această abilitate Împreună cu marea energie fizică şi puterea musculară, fac din el un militar de carieră. În mod particular Ascendentul În Scorpion predispune la mare capacitate de regenerare a corpului fizic, dar şi la o tendinţă de a exploata la maxim aceste resurse.

Laturile ascunse ale vieţii implica şi cercetarea ocultă. Numeroşi astrologi, numerologi, chiromanţi, parapsihologi sunt născuţi sau au o puternică influenţa dinspre semnul zodiacal al Scorpionului. Nativul Însuși este preocupat de aceste domenii chiar dacă nu le practică În mod curent, pentru că adoră cercetarea.

Scorpionul are un fler Înnăscut pentru afaceri. Fiind legat de materialitate şi de bani, ca şi Taurul, el lucrează deseori În domeniul finanţelor: bănci, contabilitate, consilier În domeniul investiţiilor, expert fiscal. Un loc special Îl ocupa agenţiile de asigurări şi pompele funebre - domenii strâns legate de natură sa.

O latură specifică şi sensibilă a Scorpionului este capacitatea şi plăcerea sa de a influenţa şi manevra grupuri mari de oameni. Manipularea este o atitudine care pentru Scorpion reprezintă o artă care, alăturată dorinţei de putere, Îl trimite către domeniul politic. Şi mulţi politicieni sunt nativi ai acestui semn. Devin lideri puternici, temuţi, emblematici. De altfel s-a observat că, acolo unde există un post de conducere, Întotdeauna Îi vor da târcoale un Scorpion şi un Capricorn. Nici unul dintre ei nu va dori (şi nu va putea) să cedeze.

Din conştientizarea "ne-fiintei" se naşte În acest nativ pasiunea cu care se aruncă in viaţă, În tot ceea ce fac. Scorpionul presupune implicarea totală, până la uitarea de sine. Cântăreţul a cărui voce şi prestaţie "ne fac pielea de găină" prin intensitatea emoţiilor şi trăirilor transmise, prin felul În care ştie să rostească cuvintele, şoptit sau răspicat, dar categoric răscolitor, este nativ al acestui semn. Romancierul care ne ţine cu cartea În mână şi cu sufletul la gură, În timp ce explorează mintea şi furtunile emoţionale ale personajelor sale - de asemenea. Actorul care Îşi joacă rolul mai puţin prin acţiuni şi mai mult prin fascinaţia privirii şi a stării psihice insinuate - deopotrivă.

Când un Scorpion lucrează la ceea ce ii place, energia pe care o pune În joc este uluitoare. În echipă, imprima un stil şi un ritm de lucru pe care ceilalţi nu Îl pot susţine. Uneori devine foarte greu de suportat. Devine intolerant. Mimică, atitudinea sa exprima clar dezaprobare faţă de activitatea colegilor. Atunci ceilalţi se trag la o parte şi păstrează distanţa. Se pricepe bine să dramatizeze situaţii banale. Insistă ca lucrurile să fie făcute În felul său şi intră astfel În conflict cu cei care au opinii diferite susţinute de personalităţi puternice. Nu suportă să cedeze sau să lase lucrurile aşa cum sunt - el simte nevoia să forţeze nota, să testeze limitele.

Există Scorpionul care produce agitaţie numai de dragul gustului pentru schimbare. Astfel, el este evitat şi În cele din urmă marginalizat de colegi. De multe ori Îşi iroseşte simţul umorului În ironii muşcătoare. Este sarcastic, dificil şi ofensiv. Nu cere sfaturi, iar când le primeşte, considera că ele vin ca urmare a etichetării sale ca incapabil şi, În consecinţă, se consideră jignit.

Când munca nu Îi oferă siguranţă şi mulţumire, ajunge să distrugă totul În urma să şi simte o mare satisfacţie când Îi vede pe ceilalţi că sunt nefericiţi. Este modul său, greu de Înţeles, de a se conecta la lumea exterioară. În felul acesta considera că ceilalţi pot participa la trăirile lui ascunse, pe care nu şi le poate exterioriza. Acesta este Scorpionul care nu a reuşit să coboare În abisul său interior suficient de mult Încât să se cunoască, să se Înfrunte şi să se elibereze.

Moarte, renaştere, sfârşituri şi Începuturi. Scorpionul ignora teamă de moarte pentru a putea renaşte. Mesajul său este acesta: cel căruia Îi este frică de moarte va Îmbătrâni permanent şi nu va cunoaşte miracolul renaşterii. Albert Camus, nativ Scorpion, rezuma Întreaga sa natură atât de bine: "Ceea ce nu mă omoară mă face mai puternic".

Personalităţi născute sub semnul Scorpionului

Artişti: Niccolo Paganini, Julia Roberts, Eros Ramazzotti, Wynona Rider, Richard Dreyfuss, Burt Lancaster, Vivien Leigh, Alain Delon, Richard Burton, Demi Moore, Leonardo di Caprio, Whoopie Goldberg, Danny de Vito, Jodie Foster, Meg Ryan, Goldie Hawn; August Rodin, Claude Monet, Pablo Picasso.

Scriitori: Pierre Larousse, Andr´ Malraux, Mihail Sadoveanu, Albert Camus, Margaret Mitchell, Ivan Turgheniev, Friedrich Schiller, Feodor Dostoievski, Martin Luther, Voltaire; Mircea Dinescu, Ion Cristoiu.

Politicieni: Wilhelm de Orania, Maria Antoaneta, Francois Mitterand, Hillary Clinton, Theodore Roosevelt, Yitzhak Shamir, Leon Trotsky, Prinţul Charles; Regele Mihai, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Theodor Stolojan.

Alte nume importante: Cristofor Columb, Marie Curie, Christiaan Barnard, Bill Gates; Emil Racoviţa, Aurel Vlaicu; Diego Armando Maradona, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo. (Melania Marin)

Zodiac European

simbolul zodiei berbec
Zodia Berbec
simbolul zodiei taur
Zodia Taur
simbolul zodiei gemeni
Zodia Gemeni
simbolul zodiei rac
Zodia Rac
simbolul zodiei leu
Zodia Leu
simbolul zodiei fecioara
Zodia Fecioara
simbolul zodiei balanta
Zodia Balanta
simbolul zodiei scorpion
Zodia Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Zodia Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Zodia Capricorn
simbolul zodiei varsator
Zodia Varsator
simbolul zodiei pesti
Zodia Pesti

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti