Zodia Sagetator

SÃGETÃTORUL - Caracteristici zodia Sagetator


La sfârşitul toamnei, am murit şi am renăscut din cenuşă, odată cu experienţa trecerii prin semnul Scorpionului.

Zodia Sagetator
Prin graţie Divină, viaţa izbucneşte cu forţa in pragul iernii. Doar Jupiter, cel mai mare dintre zei, ar fi putut avea o soartă atât de privilegiată. Avem de tras nişte invăţăminte, şi de inţeles ce am greşit şi ce am făcut bun. Un alt semn mobil, Săgetătorul, care, ca şi Fecioara şi Gemenii, incheie un cadran al Zodiacului.

Acum avem de inţeles firea şi nevoia de a se exprima pe sine a celuilalt - odată cu trecerea prin semnul Balanţei. Avem de Înţeles şi de acceptat că nimic nu ne aparţine in totalitate - bunurile pe care le impărţim cu ceilalţi, sau viaţa pe care ne credem stăpâni (odată cu trecerea prin semnul Scorpionului). Este clipa in care atât Balanta cât şi Scorpionul au de inţeles că nu pot impune limite oamenilor şi bunurilor. Aici Jupiter este stăpân. Zeul tuturor zeilor are puteri nelimitate, el Împarte deopotrivă pedepse şi recompense.

Zodia Săgetătorului este lăcaşul stăpânului Olimpului, şi că oricare stăpân, el considera că orice lucru ii este permis. Acesta işi revendică dreptul de a simţi, gândi şi acţionă liber, urmându-şi propriile principii. Este un nonconformist care nu suporta costrangerile - el este entuziast, extrovertit, născut să fie fericit şi liber. El iese in evidenţă prin statură sa, prin vocea sonoră mai ales, prin felul vioi in care se mişca, prin grozăviile pe care le face cu atâta plăcere, impins de increderea neştirbită că soarta il favorizează şi norocul este mereu de partea lui!

Cu mintea-i deschisă şi limpede, el imaginează planuri măreţe prin mijlocirea cărora să dea marea lovitură. Are o incredere oarbă in viitor, incredere care il poate impinge chiar către nesăbuinţă. El are nevoie să depăşească graniţele prezentului şi ale convenţionalului. Este mereu pregătit pentru a accepta schimbarea. Adaptabilitatea să se datorează flexibilităţii minţii, o trăsătură pe care o impărtăşeşte cu semnul opus, Gemenii. De aici decurge alegerea unor domenii profesionale identice: jurnalism, invăţământ, turism. Ba chiar şi atitudinea este aceeaşi, pentru că nici Săgetătorul nu suportă să fie legat de un birou, sau să se supună rigorii unui program strict: nu vine primul şi nici nu pleacă ultimul de la serviciu. Liber-profesionismul este o variantă atractivă pentru el. Este suficient de independent şi de entuziast ca să izbândească in această formulă.

Caracteristică acestui semn este postura in care poate oferi celorlalţi informaţia, mai ales sub forma educaţiei. Ajutat de veselia, exuberantă şi priceperea de a intra in legătură cu oricine, el devine cel mai iscusit dascăl, care dă reprezentaţii memorabile in faţa elevilor şi mai cu seamă a studenţilor săi. invăţarea le da posibilitatea de a străbate teritoriile indepărtate ale cunoaşterii, ale minţii, ale spiritului. Predarea cunoştinţelor, "interpretarea" lor ca pe un rol in faţa unui auditoriu le satisface atât necesitatea de a se face remarcaţi cât şi posibilitatea de a-şi folosi eficient resursele intelectuale. El adoră atmosfera academică şi orice slujbă in domeniul educaţiei i se potriveşte. Ca profesor nu se limitează la transmiterea informaţiei ci inspiră, ghidează, sprijină elevii să-şi exprime opiniile.

Cu mintea să atotcuprinzătoare este dornic să depăşească limitele clasei, culturii, rasei sale, de aceea adeseori devine profesor de limbi străine. Toate activităţile care au legătură cu oameni străini, sau care se desfăşoară pe teritoriul altei tari, sunt specifice acestui semn zodiacal. Depăşirea graniţelor ţării natale este un scop cu care Săgetătorul se naşte in subconştient, şi un ideal pe care il urmează toată viaţa. Chiar şi persoana cu Ascendent in Săgetător reuşeşte să ia contact cu străinătatea măcar o dată in viaţă. Săgetătorul alege uneori călătoria in plan mental, dar de cele mai multe ori işi pune resursele in slujba dorinţelor şi devine pilot, steward, marinar, ghid turistic, vameş. Agenţiile de turism internaţional sunt o opţiune potrivită pentru el. işi poate astfel câştiga traiul făcând acel lucru care-i place mai mult: să bată drumurile şi să stea in aer liber. Ecoturismul este o altă alegere bună.

Săgetătorul este un veşnic cercetaş care, mânat de gânduri şi intenţii bune, energie şi curaj, plin de dorinţa de a sări in ajutorul celorlalţi, poate deveni un bun salvamontist. Jupiter ii hărăzeşte acestui nativ o bună condiţie fizică şi foarte multă energie de consumat. Actor şi sportiv, el se simte in largul său. Bruce Lee a fost cel mai bun exemplu. O altă variantă fericită este aceea de a combina efortul fizic cu cel psihic. Este un vânător şi un căutător neobosit de aventură.

Centaurul, simbolul grafic al Săgetătorului, face trimitere la simbioză dintre cele două laturi ale sale: cea umană - intelectuală, mentală, raţională - şi cea animală, instinctuala, grosiera, biologică. El inţelege foarte bine rostul şi nevoile animalelor pe pământ, le ocroteşte, le iubeşte, le creşte in propria locuinţă. Deseori se implica in mişcări ce promovează pacea, egalitatea, libertatea - ca expresie a spiritului umanist, dar şi in asociaţiile ce protejează animalele sau natură.

Săgetătorul este prin natura sa un om generos, onest şi bun. Aceste calităţi il determină deseori să se aplece către ajutorarea celorlalţi şi să se dedice medicinei. Ca şi celelalte semne mobile, care presupun interacţiunea cu o altă persoană, semnul Săgetătorului il determină pe nativ să se orienteze către profesii legate de sănătate. El ştie să incurajeze pacientul cu voioşia, entuziasmul şi optimismul sau debordant. in esenţă este un om milos şi evită să se indrepte către ramurile medicinei "sângeroase". Este un bun terapeut, psiholog, psihiatru pentru că ştie să comunice bine cu pacientul.

Din aceeaşi categorie a harurilor sale face parte şi talentul de consilier in orice domeniu, ramura sau instituţie. "Sfătuitorul" este una dintre semnificaţiile semnului Săgetătorului intr-un horoscop. Nu este o abordare exagerată deoarece guvernarea lui Jupiter oferă acestui nativ inclinarea de a vedea calea corectă şi de a rosti adevărul ca pe o profeţie. El se pune deseori in slujba unor cauze inalte, superioare. imbrăţişează cu mare uşurinţă astrologia deoarece ea reuneşte nevoia lui de depăşire in plan mental a condiţiei terestre cu simţul profeţiei, credinţa in protecţia Divină şi bucuria conectării cu viitorul, cu un timp incă netrăit dar pe care il vede mai bun sau demn de a fi imbunătăţit. Săgetătorul crede cu putere intr-un viitor mai bun decât prezentul.

Speranţa şi credinţa il călăuzesc către preoţie, iar literatura beletristică este plină de personaje jupiteriene având această profesie: le oferă prilejul de a vorbi, de a consilia, de a fi sinceri, corecţi, drepţi, de a exprima credinţa şi de a inspira increderea.

Plăcerea şi uşurinţă de a comunica il face potrivit pentru mass-media, publicitate, comunicaţii. Se angajează in dezbateri filozofice şi se implica in viaţa publică, unde străluceşte prin iscusinţa cu care convinge. Orice slujbă care presupune puterea de a convinge pe cineva să facă o afacere, să urmeze o cale, sunt ideale pentru el. Această ultimă trăsătură il face un bun agent care vinde şi intermediază orice.

Deseori Săgetătorul işi impărtăşeşte prin scris ideile şi idealurile. Scrierile devin frecvent baza activităţii sale, iar cărţile şi editurile reprezintă obiecte şi locuri strâns legate de activitatea şi viaţa lui. Om deschis la minte, dar frizând uneori excesul in alte domenii, acest nativ se dedica in sens pozitiv desfătării, atunci când obiectul activităţii sale are legătură cu restaurantele. Se ştie că orice jupiterian are o slăbiciune pentru mâncare bună, băutura, distracţie, pentru că viaţa e frumoasă şi merită trăită din plin. Patron, manager sau angajat, el oferă cu plăcere clienţilor mese intinse şi imbelşugate.

Săgetătorul face faţă cu bine reorientării profesionale şi invăţării unei noi meserii. Prin schimbarea locului de muncă el obţine un mare avantaj: işi imbogăţeşte experienţa şi işi facilitează accesul in foarte multe domenii. Este un om deschis tuturor posibilităţilor şi nu se poate limita la o singură pasiune. De altfel, cu cât inaintam in zodiac, aptitudinile omului se diversifica, pentru că el a acumulat experienţe multiple de la semnele anterioare. Principala abilitate a Săgetătorului este aceea de a primi cu optimism orice schimbare, de a fi deschis noilor variante. Are suficientă energie să se implice şi crede cu adevărat că norocul este de partea lui.

El obţine reuşita in cariera atunci când işi dublează increderea cu sârguinţă. Porneşte de la cel mai de jos nivel şi, susţinut de propriile-i idealuri, păstrându-şi visele neatinse, se indreaptă nerăbdător către succes. Frecvent ignora importanta efortului susţinut şi incearcă să obţină efect maxim cu efort minim. Se inţelege că planurile de imbogăţire rapidă il incânta intotdeauna. Deşi drept şi cinstit, el se transformă câteodată in oportunist, jucător, aventurier, escroc. Pentru el acesta este doar un joc, un exerciţiu al creativităţii, şi nu considera că greşeşte. Atras de plăcerea vânătorii şi de perspectiva obţinerii unui profit foarte mare, el işi dezvăluie jucătorul ascuns in interior şi se orientează către bursă şi acţiuni. Ca şi Gemenii, el se pricepe să speculeze momentul său situaţia. Din păcate, deseori promite mai mult decât poate oferi. Nu din rea-voinţă ci din supraestimare. Crede in ideile sale, se autoeduca şi nu se lasa infrânt de obstacole. Este sincer, direct şi işi oferă cu uşurinţă serviciile celorlalţi.

Săgetătorul este conştient de faptul că administrarea unei firme implica multe responsabilităţi care ii limitează preţioasa lui libertate, de aceea se fereşte de această postură. Când ajunge totuşi şef, nu işi supraveghează strict subalternii, dar vrea ca treaba să fie făcută şi ii informează fără ocol dacă nu este mulţumit de performanţele acestora. Nu ţine la respectarea strictă a metodologiei, ci la atingerea scopului. El vede cu uşurinţă către ce ar putea duce o idee nouă, şi are curajul de a sprijini iniţiativele indrăzneţe. Totuşi, prefera să lucreze in cadrul unui sistem existent, unde să poată depăşi limitele, nu să răstoarne sau să revoluţioneze.

Săgetătorul este generos şi, după cum am spus, expansiv - dar atunci când dorinţa lui de expansiune depăşeşte limitele fireşti devine lacom şi egoist. Un Săgetător lacom se recunoaşte după faptul că negociază. Pentru el, ceea ce are nu este niciodată destul, ceea ce face nu este niciodată inutil. Dar i-ar fi de folos să inveţe că există momente potrivite pentru expansiune şi altele pentru recesiune. Eşecurile lui sunt datorate increderii exagerate pe care o acorda circumstanţelor, oamenilor sau propriilor forţe.

Din prea multă sinceritate el devine uneori nemanierat sau chiar brutal. Deseori uita că viitorul in care crede, şi către care se indreaptă, se clădeşte de fapt azi, pe baza nevoilor de acum. Printre cei mai independenţi oameni din câţi există, Săgetătorul uita ce ii este necesar aici şi acum, şi se indreaptă către cea mai depărtată ţinta, cea care se afla la capătul traiectoriei indicate de săgeată arcului său: cât mai departe.

Zodiac European

simbolul zodiei berbec
Zodia Berbec
simbolul zodiei taur
Zodia Taur
simbolul zodiei gemeni
Zodia Gemeni
simbolul zodiei rac
Zodia Rac
simbolul zodiei leu
Zodia Leu
simbolul zodiei fecioara
Zodia Fecioara
simbolul zodiei balanta
Zodia Balanta
simbolul zodiei scorpion
Zodia Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Zodia Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Zodia Capricorn
simbolul zodiei varsator
Zodia Varsator
simbolul zodiei pesti
Zodia Pesti

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti