Zodia Leu

LEUL - Caracteristici zodia Leului


"Bucură-te când eşti invidiat - înseamnă că ceea ce faci este un lucru de valoare!" - aceasta ar putea fi deviza Leului. Miezul verii, miezul zilei şi miezul zodiacului. În centrul atenţiei universale se află Soarele, în toată splendoarea sa. Strălucire, căldură, energie, forţa, orbire. Aşa cum totul se învârteşte în jurul Soarelui, aidoma lumea se învârteşte (sau ar trebui să se învârtească - după opinia sa) în jurul Leului.

Zodia LeuCum se poate defini acest nativ atât de special, singurul din tot zodiacul care este guvernat de o stea şi nu de o planetă?! Şi el este tot o stea printre muritori. Faraonii erau consideraţi descendenţi ai Soarelui. Leul este simbolul prezent pe blazoanele regilor. Leul este regele animalelor. Legătura între Soare, Rege şi Leu este evidentă şi indisolubila. Coama leului şi coroana regelui îi situează pe amândoi deasupra tuturor fiinţelor de rând. Stăpân şi suveran, el emana căldură şi radiază o lumină aparte, care atrage oamenii în juru-i. În horoscoapele regilor şi preşedinţilor de stat, semnul Leului este bine reprezentat, şi de cele mai multe ori se afla la Ascendent.

Leul se distinge prin manierele sale regale: cu gesturi largi, voce puternică, o poziţie semeaţă a capului, un spate drept şi un mers majestuos - el se remarcă în mulţime asemeni stelei care îl guvernează. Intimidează cu forţa ce o emana personalitatea sa, şi dă un spectacol oriunde se afla: acasă, la slujba sau printre prieteni, el este dependent de aprobarea şi adorarea altor persoane, şi crede cu tărie că "spectacolul trebuie să continue".

Dacă profesia se alege pe baza vocaţiei personale, atunci vocaţia Leului este aceea de a străluci. Există profesia de "rege"?!... Sunt dificil, deci, de precizat meseriile menite acestui nativ. Înainte de toate, trebuie menţionate două lucruri esenţiale despre cariera Leului: el munceşte pentru a obţine recunoaştere publică, şi munceşte atâta vreme cât îi place ceea ce face. Dacă nu există plăcere, nu există motivaţia pentru a depune acel efort. El este un idealist care trebuie să creadă în ceea ce face.

Făcut să organizeze şi mai cu seamă să conducă, Leul se afla în permanenţă antrenat în cursa pentru afirmarea sinelui. Este un om puternic, cu opinii ferme, care are mare grijă că imaginea lui să nu creeze impresia de slăbiciune. Mândria, integritatea morală, onoarea - sunt valori supreme pentru el, de aceea lipsa verticalităţii în caracterul altora o consideră ruşinoasă şi inacceptabilă. Din acelaşi motiv Leul nu suportă oamenii care abandonează lupta şi nu îi înţelege pe cei care nu au imaginaţie, aspiraţii, ţeluri. Dispreţuieşte sufletele meschine, umile, mărunte.

Dotat cu un spirit generos, el îi respecta pe cei care îşi doresc să progreseze şi care au curajul să ia un nou start în viaţă. El nu ţine cont de originea individului ci de valoarea sa, şi crede în meritele acestuia - consideră că oricine da dovadă de voinţă, poate reuşi. De altfel o trăsătură definitorie pentru Leu este autorealizarea. O persoană care se bazează doar pe propriile sale puteri şi care nu aşteaptă aprobarea familiei sau sprijin bănesc din partea acestora pentru a-şi croi propriul drum în viaţă, este cu siguranţă nativ Leu (doar Capricornul şi Scorpionul obişnuiesc să procedeze similar). Iar în această luptă dârză, curajos şi îndrăzneţ, el se bizuie pe propria voinţă şi o speranţă de nezdruncinat în succesul final.

Leul este apt să muncească foarte mult pentru a obţine ceea ce visează. Doreşte să creeze lucruri măreţe, originale, să-şi fructifice imaginaţia creatoare şi să obţină succesul şi admiraţia. Pentru el creativitate nu înseamnă doar a picta, a scrie sau a cânta - pentru Leu creativitatea reprezintă o cale prin care îşi lasa amprenta propriei personalităţi în lume, pentru că el simte nevoia să creeze, să lase ceva în urma sa.

Creativitatea pe pământ începe cu copiii şi semnul Leului are o strânsă legătură cu aceştia. Toţi Leii comunică bine cu copiii, deoarece în inima lui Leul ştie să se joace, să vadă doar partea frumoasă a lucrurilor, să se distreze, să se bucure de viaţă cu naivitatea şi candoarea unui copil. Cu ei Leul nu se poartă ca un şef, este cald şi fermecător şi deseori face pe bufonul. Gustul pentru distracţie şi inima să inocenta îl determină să ia în râs atitudinile prea serioase şi rigide. El este un bun educator, şi în postura de profesor Leul nu ezită să prezinte elevilor convingerile sale ferme. Îşi încurajează discipolii să îşi valorifice talentele, iar entuziasmul şi simţul său pentru distracţie face că orele de curs să rămână în memoria elevilor săi.

Toate slujbele în care Leul poate juca rolul principal îi sunt potrivite. La nivelul cel mai comun poate fi vorba de promovarea produselor, training-uri pentru diferite slujbe, relaţii cu publicul. Însă nevoia de strălucire a acestui nativ este împlinită doar sub luminile rampei.

Pornind de la principiul plăcerii şi al bucuriei de a trăi, el lucrează deseori în lumea divertismentului: în televiziune, pe scenele teatrelor ca artist de orice fel, şi în industria cinematografică. Leul este o vedetă în sine. De aceea foarte mulţi actori de film au Soarele foarte bine amplasat în horoscop. Filmul este lumea care reuneşte şi împacă toate nevoile lui: creativitate, idealism, joc, strălucire, glorie, recompense, aplauze. Producţiile cinematografice mari, fastuoase, incanta inima Leului şi mulţi actori celebri sunt nativi ai acestei zodii.

A juca pe scenă sau a fi un jucător?!... Pe plan financiar Leul adora speculaţiile, inclusiv cele de la bursă. Din nefericire şi jocurile de noroc? Jocurile sportive şi activitatea sportivă în general sunt tot domenii în care Leul deţine supremaţia. Lupta Leului pentru medalia de aur este un simbol tipic acestui semn zodiacal. Forţa lui fizică şi admiraţia primită în final înseamnă tot spectacol, joc şi bucuria succesului.

În mitologia greacă, Apollo a fost considerat întruchiparea Soarelui. El patrona deosebite activităţi ca divinaţia, medicină, elocinţa, ocrotirea navigatorilor, artele, muzica şi plăcerea. Acestea din urmă sunt şi pasiunile principale ale Leului. De aceea plăcerea, creativitatea şi dragostea romantică sunt asociate energiei solare şi Leului.

Meseriile ce au legătură cu artele, teatrul şi hainele frumoase, confortul, mâncarea bună şi vinurile alese sunt preferatele sale. Când alege unul din aceste domenii, Leul va ocupa acel loc în care să poată veni în contact cu cea mai bună, luxoasă, strălucitoare lume, locaţie, prestaţie, marfa sau poziţie. Va lucra într-un hotel de 5 stele, va comercializa vinurile cele mai scumpe şi mai bune, sau va coordona activitatea în cel mai rafinat restaurant din cea mai selecta staţiune sau cel mai important oraş. În virtutea aceluiaşi imbold de a se îndrepta către domenii care oferă lux şi plăcere, el nu ezită să îşi deschidă afaceri legate de felul cum arată o persoană: coafură, saloane de înfrumuseţare, îmbrăcăminte pentru ocazii speciale şi magazine de bijuterii scumpe, în special aur. Adoră să îşi vadă numele scris pe un panou puternic iluminat.

Pentru că adoră plăcerile rafinate, el are abilitatea de a transforma locurile anoste în localuri selecte, de bun gust, în care clientela va fi de prim rang şi unde va organiza baluri, banchete şi va simţi la rându-i bucurie neîntrecută să participe la evenimente pline de fast, ocazii de gală, ceremonii care îi satisfac gustul lui pentru grandoare.

Uneori metodele sale de a conduce sunt dominatoare pentru subalterni, cărora dacă le răneşte demnitatea nu simte nevoia să îşi ceară scuze. Sunt, însă, manageri înnăscuţi. Ştiu să coordoneze întreaga activitate şi mai ales ştiu să dea ordine care sunt executate fără obiecţii. Atunci, însă, când rolurile sunt inversate şi se afla în postura de subaltern, are nevoie că superiorul să fie o persoană demnă de admiraţia şi respectul său - altfel colaborarea nu se va stabili. Lui nu îi place să fie condus sau supravegheat îndeaproape. Are nevoie de autonomie. Poate fi, de exemplu asistent personal al celor aflaţi la putere. Şi totuşi, Leul nu poate sta multă vreme în postura de subaltern. O slujbă de rutină îl face să devină foarte agitat şi imprevizibil, asemeni unui leu în cuşcă. Are nevoie să poată umbla liber pentru a se putea exprima.

Fiind un semn fix, are puterea de a-şi duce munca până la capăt. Fiind un semn de foc, are energia de a menţine un ritm de muncă susţinut. Când o nouă activitate tocmai a început şi responsabilitatea desfăşurării ei revine Leului, el ştie să umple locul cu entuziasmul pe care îl răspândeşte cu generozitate, şi cu ideile şi soluţiile de care nu duce niciodată lipsă.

Mai sunt câteva lături semnificative ale caracterului Leului. Uneori nativii Leu devin conştienţi de responsabilităţile pe care le au faţă de ceilalţi, şi la capătul luptei pentru obţinerea succesului sunt dornici să împartă cu aceştia meritele, cu mărinimie.

Leul îşi respectă întotdeauna cuvântul dat, deoarece "noblesse oblige" şi el nu poate abdica din fata onoarei. Leul este foarte cinstit. El nu minte niciodată. E drept, există situaţii excepţionale în care se pot da alte interpretări realităţii, pentru a păstra nepătat obrazul, sau pentru protejarea celorlalţi împotriva unor adevăruri dureroase? Dar cine ar putea acuza un rege că a tras o minciună, şi în faţa cui, atâta vreme cât el nu da socoteală în faţa nimănui?!

Din atâta strălucire, oricine îşi poate pârli blana? Leului i se împută uneori că risipeşte banii pe lux şi că este leneş. Dar cine, mai bine decât el, ştie să se distreze atât de bine într-o lume stresată cum este cea actuală? El ştie că există un moment în care muncă trebuie lăsată la o parte pentru a ne reface forţele. Avem dreptul şi obligaţia, faţă de noi înşine, la relaxare şi distracţie. El se distrează pur şi simplu pentru a se simţi bine, iar asta înseamnă libertate. Iar Leul s-a născut să fie liber. Nu uitaţi, leii nu umbla în haită!

Un risc căruia deseori Leul i se supune este căutarea disperată a gloriei. Aici merită făcută o mică paranteză. În astrologia vedică, Soarele este asociat bagajului nostru Karmic, şi deci predispoziţiile sale ne îngrădesc manifestarea personalităţii între nişte limite clar stabilite. Astfel, neexistând Liber Arbitru, el este considerat un malefic. Dacă privim din această perspectivă, faptul că cele mai mari neajunsuri ale persoanelor născute în Leu şi guvernate de Soare sunt orgoliul, mândria nemăsurată, aroganta, megalomania - aceste trăsături ţinând de manifestarea ego-ului, înţelegem încă o dată de ce guvernarea Soarelui îi expune pe Lei unor riscuri atât de mari. S-ar putea astfel ca obţinerea succesului să împingă omul către abisul "beţiei gloriei".

Grecii aveau o optică asemănătoare "Dacă este motivat de o mândrie trufaşă şi de căutarea gloriei, privită de vechii greci drept o decădere enormă, încât avea o denumire proprie - hubris -, atunci Leul poate deveni cea mai aroganta dintre fiare." Pentru a nu cădea în plasa beţiei după glorie, un om ar trebui să aibă multă modestie şi să-şi cunoască limitele. Dar tocmai acest lucru Leul nu-l cunoaşte. Ceea ce îl împinge către succes, îl împiedică să vadă pericolele.

Uneori mândria şi obsesia voinţei îl poate duce la pierzanie, nu numai pe el ci şi pe cei care depind de el. Mândria este deseori un defect, atunci când se situează în opoziţie cu demnitatea. Deseori Leul este nevoit să treacă prin situaţii în care personalitatea, voinţă şi puterea lui de muncă nu au fost de-ajuns pentru a-l determina să obţină succesul. Există o promisiune pe care şi-o face lui însuşi: "Am să le-arăt eu cine sunt!..." Şi acest crez secret al lui îi poate deveni potrivnic. În aceste situaţii dorinţa de a demonstra ceva cu orice preţ nu conduce către recunoaşterea meritelor ci este doar o dovadă de ambiţie nemăsurată şi arogantă, cu consecinţe nefaste.

Atunci când bravează, când supralicitează, Leul vesteşte ca în sufletul său s-a cuibărit mâhnirea în faţa unui eşec. Nu pentru mult timp, însă, fiindcă în orice clipă poate apărea o nouă provocare, şi el nu poate să stea departe de focul bătăliei. El trebuie să se implice şi să încerce încă o dată să dovedească tot ce poate!

Personalităţi născute sub semnul Leului

Artişti: Mireille Mathieu, Jennifer Lopez, Mick Jagger, Sandra Bullock, Arnold Schwarzenegger, Geraldine Chaplin, Wesley Snipes, Louis de Fun? S, Peter O'Toole, Martin Sheen, Steve Martin, Madonna, Dustin Hoffman, Keith Carradine, Whitney Huston, Melanie Griffith, Antonio Banderas, Rosana Arquette, Hulk Hogan, Alfred Hichcock, Robert de Niro, Sean Penn, Robert Redford, Patrick Swayze, Ben Affleck, Charlize Theron; Marcel Iureş, Stere Gulea, Toma Caragiu, Claudiu Bleont, Carmen Stănescu, Dan Grigore, George Enescu.

Scriitori: Alexandre Dumas-tatal, Alexandre Dumas-fiul, George Bernard Shaw, Andr? Maurois, Emily Bront?, Guy de Maupassant, Marin Preda.

Conducători: Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XVI-lea, Napoleon Bonaparte, Simon Bolivar, Alberto Fujimori, Benito Mussolini, Fidel Castro, Bill Clinton.

Alte personalităţi: Carl Gustav Jung, Zoe Dumitrescu-Busulenga; Jackie Kennedy Onassis, Lawrence al Arabiei, Amelia Earhart, Henry Ford, Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferre, Coco Chanel, Mata Hâri; Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Pete Sampras, Earvin "Magic" Johnson; Neil Armstrong, Mugur Isărescu. (Melania Marin)

Zodiac European

simbolul zodiei berbec
Zodia Berbec
simbolul zodiei taur
Zodia Taur
simbolul zodiei gemeni
Zodia Gemeni
simbolul zodiei rac
Zodia Rac
simbolul zodiei leu
Zodia Leu
simbolul zodiei fecioara
Zodia Fecioara
simbolul zodiei balanta
Zodia Balanta
simbolul zodiei scorpion
Zodia Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Zodia Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Zodia Capricorn
simbolul zodiei varsator
Zodia Varsator
simbolul zodiei pesti
Zodia Pesti

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti