Zodia Gemeni

GEMENII - Caracteristici zodia Gemeni


După ce omul şi-a câştigat dreptul de a fi şi şi-a asigurat mijloacele necesare existenţei, a venit vremea să deschidă ochii şi să privească în jur. Însă informaţia pe care o recepta pe această cale, văzând noi oameni, noi lucruri, noi activităţi, l-au determinat să-şi descopere o însuşire despre care nu ştia prea multe până atunci şi anume inteligenţă: să-şi pună întrebări, să gândească şi să aibă? Idei!

Zodia Gemeni
Zodia Gemenilor încheie primul cadran al cercului zodiacal, şi însumează acumulările Berbecului şi Taurului, îmbogăţindu-le. Dacă Berbecul se autodefinea prin "exist" iar Taurul prin "am", Gemenii "gândesc". Ei se întreabă "Oare pentru ce exist? Ce să fac cu ceea ce am?" Într-un fel omul abia acum se naşte, când devine conştient de capacitatea lui de a se mişca, de a fi altceva, altcumva, altundeva, când dorinţa de schimbare devine o nevoie ce îi deschide calea către experienţe noi.

Gemenii ştiu, fără să le spună nimeni, ca schimbarea este singurul lucru constant. Ei sunt atraşi de tot ce este nou şi de starea de efervescenta pe care o provoacă ineditul. Dar, pentru a se putea îndrepta către noi orizonturi, ei au nevoie, mai presus de orice, de libertate. Guvernatorul semnului Gemenilor, Mercur, era mesagerul zeilor, cel cu sandale înaripate - şi poate de aceea cel mai ascuns vis al lor este să poată zbura asemeni păsărilor cerului. Ideea de libertate personală este atât de importantă pentru ei, încât cauta încă din adolescenţa sa se bucure de individualitatea lor. Variaţie, aventura, isprăvi îndrăzneţe - sunt lucruri pe care Gemenii le consideră o parte a fiinţei lor, aerul fără de care nu pot trăi. Toate acestea se nasc iniţial în mintea lor, dintr-un surplus de energie nervoasă.

A intra în legătură cu lumea, a aduna informaţii, sunt activităţi ce necesită folosirea unor instrumente pe care Gemenii le-au dobândit prin naştere: mobilitatea şi cuvântul. În mâna acestor nativi cuvântul poate deveni pasiune, arma sau marfă.

Înzestraţi cu isteţime şi cu abilitatea de a mânui cuvântul scris sau rostit, ei aleg deseori meserii cum sunt cele de scriitor, ziarist sau profesor. Într-o viziune mai mult metaforica, dar plină de semnificaţii subtile, cea mai apropiată meserie a sufletului lor este poştaşul. El transporta cuvintele altora folosindu-se de propria-i nevoie de mişcare, schimba măcar o vorbă cu destinatarii şi, parcurgând drumurile în lung şi-n lat, păstrează contactul cu tot ce se petrece nou în lume. El este mesagerul oamenilor.

Toate meseriile care presupun mişcare sunt potrivite Gemenilor. Mişcarea mâinilor, a oamenilor, a mărfurilor, a cuvintelor, a ideilor, a stărilor sufleteşti, a mentalităţilor. Dactilografa, telefonista, poştaşul, vânzătorul, dascălul, comicul, şoferul de taxi - cele mai multe dintre acestea erau meseriile Gemenilor până de curând. Deschiderea lor către noutate a făcut să apară în zilele noastre o piaţă a muncii destinată, parcă, acestor nativi: telefonia mobilă ocupa primul loc în clasament. Apoi publicitatea, vânzările prin agenţi şi relaţiile publice. Lipsa condiţiilor stricte de lucru şi a rutinei reprezintă pentru ei o mare uşurare şi îşi pot pune în valoare fantezia şi disponibilitatea pentru mişcare. Uneori se poate spune că se simt cel mai bine atunci când la locul de muncă pluteşte incertitudinea.

Mişcarea informaţiei de la sursa către public este câmpul de desfăşurare a potenţialului acestor nativi: jurnalişti, purtători de cuvânt, comentatori, critici, redactori. Un loc aparte îl constituie domeniul medical. Toate semnele mobile au această predispoziţie, deoarece ele implică legătură cu o altă persoană. Această profesie presupune contactul permanent cu oamenii, interes faţă de problemele lor, o minte iscoditoare, un raţionament lucid şi rapid. Medicina a adoptat ca simbol Caduceul lui Mercur pe care sunt înfăşuraţi doi şerpi.

"Călătorului îi şade bine cu drumul", iar nativilor Gemeni le stă bine într-o activitate legată de turism. A rămâne blocaţi în spatele unui birou este o mare povară pentru ei. Lumea computerelor este o altă opţiune agreată de Gemeni, aceasta răspunzând prompt nevoii lor de stocare de informaţii şi de a-şi pune în funcţiune capacitatea de analiză logică. Mintea lor structurata tehnic îi ajută să devină creatori de software. Au aptitudini tehnice remarcabile.

Nativii Gemeni sunt mari amatori de discuţii, dezbateri şi polemici. În acelaşi timp ei ştiu cum să medieze puncte de vedere divergenţe şi să împace personalităţi opuse. De aceea sunt foarte uşor acceptaţi în cercurile în care pătrund.

În stilul de lucru, partea lor cea mai bună este că au mereu la îndemână soluţii rapide în situaţii de urgenţă. Aceşti nativi pot munci mult, în regim suprasolicitant, dar cu condiţia să le placă tot ce fac şi perioadele de lucru să alterneze cu cele de relaxare, care să fie direct proporţionale ca durata şi intensitate. Ritmul lor este asemănător fluxului şi refluxului. Deşi adoră să fie activi, ei nu suporta totuşi presiunile foarte mari şi au nevoie de perioade în care să se retragă în singurătate pentru a-şi reîncărca bateriile.

Printre colegii de serviciu este un lucru recunoscut de toată lumea: li se pot reproşa alte lucruri, dar niciodată că ar fi plictisitori, pentru că sunt veseli şi atrag oamenii în jurul lor. Din această dorinţă de popularitate, ei trec cu superficialitate peste relaţii, pierzând ocazia unor asocieri sau colaborări valoroase şi profunde. Atât în cazul lor cât şi al Săgetătorilor, cantitatea poate suplini calitatea.

Deseori aceşti nativi lasă lucrurile neterminate şi trec rapid de la un gând la altul sau de la un proiect la altul. Aceasta este o consecinţă a unei însuşiri în esenţă pozitive, dar insuficient stăpânite: flexibilitatea. În activitatea lor profesională pot întâmpina dificultăţi uneori, deoarece nu sunt dispuşi sau nu sunt capabili să îşi asume responsabilităţi. Alteori li se poate reproşa lipsa de consecventa, pentru că ei nu au rezistenţa de a străbate drumuri şi cariere profesionale lungi şi solicitante. Ideală este o slujbă fără orar strict şi o locaţie obligatorie. Ei nu pot da randament constant. Sunt capabili, însă, să se mobilizeze pe ultima sută de metri şi să facă faţă cerinţelor într-un moment neaşteptat.

A face din toate câte puţin este activitatea ideală pentru ei. Este greu pentru nativii Gemeni să aprofundeze un singur domeniu, sau să se specializeze într-o profesie unică, de la ucenicie până la pensionare. Aşa ceva aproape nu există. Sub o formă sau alta ei vor căuta să-şi "coloreze" activitatea profesională, uneori alegând... drumuri lăturalnice.

Totuşi, lipsa activităţii şi a comunicării le produce frustrare. Pentru ei procesul, drumul către victorie este cel mai important. De aceea, meseria pe care o aleg are o importanţă mult mai mare decât în cazul altor semne, unde succesul reprezintă scopul principal. Ei ştiu să găsească satisfacţia şi bucuria în ceea ce au realizat acum, şi deseori în modul în care au trăit acest proces. Promisiunea unui viitor frumos şi glorios nu îi atrage, devreme ce ei se pot bucura chiar în această clipă de ceea ce viaţa le oferă. În mintea lor totul e posibil.

Mitul gemenilor celeşti, Castor şi Pollux, unul muritor şi altul nemuritor, întruchipează perfect dualitatea şi contradicţiile lăuntrice ce macină viaţa nativilor Gemeni. Veselia şi disponibilitatea lor permanentă de a relaţiona îi fac pe cei din jur să creadă că îi cunosc cu adevărat, dar în realitate puţini sunt cei care reuşesc să vadă şi să facă o sinteză a tuturor faţetelor pe care un nativ Geamăn le exprimă. Şi toate îl definesc. Aceasta este şi esenţa lui: policromia. Aşa cum cei doi fraţi nu puteau trăi unul fără celălalt, la fel şi nativul Geamăn nu poate trăi fără să-şi exteriorizeze, pe rând, toată paleta însuşirilor sale, uneori atât de diferite, de contradictorii, asemeni celor doi gemeni, fii ai lui Jupiter, unul muritor şi altul nemuritor...

"Eu sunt o multitudine" - spunea poetul american Walt Whitman, nativ Gemeni, desigur.

Personalităţi născute în semnul Gemenilor:

Scriitori, poeţi: Tudor Arghezi, Garabet Ibrăileanu, Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu; Sir Arthur Conan Doyle (creatorul lui Sherlock Holmes), Thomas Moore, Ian Fleming (creatorul lui James Bond), Thomas Hardy, Federico Garcia Lorca, Tomas Mann, Alexandr Puşkin, Pierre Corneille, William Butler Yeats, Jean-Paul Sartre.

Pictori: Diego Velasquez, Paul Gauguin, Sabin Bălaşa.

Actori, cântăreţi: Sir Laurence Olivier, Bob Dylan, John Wayne, Annette Bening, Clint Eastwood, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Tom Jones, Jonny Depp, Demis Roussos, Kylie Minogue, Paul McCartney, Isabella Rosellini, Kathleen Turner, Errol Flynn, Nicole Kidman; Isadora Duncan, Josephine Baker; Constantin Nottara, Hariclea Darclee.

Politicieni şi şefi de stat: Carol al II-lea (rege englez), Regina Victoria (monarh englez), Regina Maria (monarh englez), Petru cel Mare (tar rus), J.F.Kennedy (preşedinte american), prinţul Rainier al III-lea de Monaco, George Bush, Che Guevara, Benazir Bhutto; I.C. Brătianu, Armând Călinescu, Nicolae Iorga, Ion Antonescu.

Savanţi: astronomul german Regiomontanus, Jacques-Yves Cousteau, Henri Coandă. (de Melania Marin)

Zodiac European

simbolul zodiei berbec
Zodia Berbec
simbolul zodiei taur
Zodia Taur
simbolul zodiei gemeni
Zodia Gemeni
simbolul zodiei rac
Zodia Rac
simbolul zodiei leu
Zodia Leu
simbolul zodiei fecioara
Zodia Fecioara
simbolul zodiei balanta
Zodia Balanta
simbolul zodiei scorpion
Zodia Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Zodia Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Zodia Capricorn
simbolul zodiei varsator
Zodia Varsator
simbolul zodiei pesti
Zodia Pesti

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti