Zodia Fecioara

FECIOARA - Caracteristici zodia Fecioara

Încheierea celui de-al doilea cadran al Zodiacului corespunde sfârşitului verii şi culegerii roadelor. Veselia, exuberanta, plăcerile şi răsfăţul iau sfârşit.

Zodia Fecioara
Cel de-al doilea semn mobil al zodiacului, guvernat ca şi primul (Gemenii) de Mercur, aduce la rândul său o lecţie şi o învăţătură semnelor precedente cărora le cere să-şi analizeze şi să îşi valorifice potenţialul pe care îl deţin. Racului, Fecioara îi cere să îşi facă ordine în emoţii, în starea de dependenţa, în modul de a se hrăni şi de a trăi. Leului, Fecioara îi cere să aplice o pondere orgoliului şi vanităţii, să se retragă puţin din lumină reflectoarelor pentru a fi util celor care îl aplaudă. Toate semnele mobile ne ajuţi să învăţăm ceva. Primele două, Gemenii şi zodia Fecioara, guvernate de Mercur, ne oferă posibilitatea înţelegerii lucrurilor elementare, legate de realitatea imediată. Ne pun în funcţiune inteligenta teoretică (Gemenii) şi inteligenta practică (Fecioara).

Fiind un semn de pământ, Fecioara dezvolta o gândire pragmatică, îmbibată de realism şi de dorinţa de a influenţa în sens constructiv evenimentele la care participă. Dacă Taurul desemnează talentele, Fecioara este un semn al talentului manifestat în formă concretă şi pus în slujba semenilor, deci al profesiei sau al meseriei alese şi exercitate, iar munca îi defineşte viaţa.

Aici, guvernatorul zodiei, dualul Mercur, se prezintă sub cealaltă înfăţişare a sa, cea "evoluată" - şi astfel cerebralitatea Fecioarei diferă de cea a Gemenilor. Ea devine analitică, meticuloasă, disciplinata, raţională. Nevoia de mişcare, "vânturarea" devine nevoie de activitate productivă, utilă. Fecioara se înscrie la cursuri nu din curiozitate, ci pentru a obţine diplome valoroase pentru carieră. Este interesată de o mulţime de subiecte (drept pentru care înregistrează orice informaţie utilă), are o minte alertă şi ingenioasă, dar supusă unei rigori intelectuale.

Plină de discernământ, calmă şi principiala, ea îşi alege cu grijă momentul şi metoda cele mai propice pentru a acţiona. Înspăimântată de haos şi îndrăgostită de ordine, este foarte exigenta în separarea lucrurilor bune de cele rele. Ordinea şi ordonarea sunt valori de căpătâi cărora li se dedica necondiţionat. În acelaşi contingent se afla curăţenia şi punctualitatea. Aceasta seriozitate faţă de ea însăşi îi oferă darul de a începe şi de a duce la bun sfârşit tot ceea ce şi-a propus. Ea nu aşteaptă nimic gratuit şi nu se întinde mai mult decât îi permite plapuma. Este foarte cinstită cu ea însăşi şi de cele mai multe ori succesul sau se datorează faptului că ştie exact ce poate obţine, că îşi cunoaşte aptitudinile şi limitele.

Fecioara este bine caracterizată de "re"-uri: reface, remodelează, repara, rectifica, reciclează, retuşează, restabileşte, rescrie, rentabilizează, reglementează, recenzează, repetă o acţiune chiar şi de o sută de ori, până când realizează un lucru perfect. Are un dar special al analizei şi un spirit de observaţie care o ajuta în această muncă de purificare. În ciuda unei aparente calme, mintea ei caută permanent soluţii şi răspunsuri la dileme, dar simultan găseşte defectele sau lipsurile unei stări de lucruri, aşa încât poziţia pe care o adoptă de obicei este cea critică. Îşi aplica, însă, şi sieşi aceleaşi criterii aspre de evaluare.

Aflată în elementul său la serviciu, Fecioara se preocupă de organizarea eficientă a programului de lucru, de economisirea fondurilor, de alegerea celor mai bune şi ieftine variante, iar aceste aptitudini coroborate cu mintea ei ascuţită şi autodisciplina, o conduc spre vârful ierarhiei şi al carierei. Onestă şi deschisă, o asemenea persoană inspiră rapid încredere atunci când urmăreşte să obţină o slujbă. Spiritul său de cumpătare o determina să fie modestă şi să nu se lase mânată de ambiţie, orgoliu, gălăgie, spirit dominator sau oportunism - pentru a se afirma.

În situaţia în care ajunge să facă o muncă ce nu duce nicăieri sau nu i se potriveşte, va elabora o strategie de retragere la momentul potrivit, nu înainte de a-şi fi asigurat rezervele financiare. Ea apreciază banii şi siguranţă, dar nu îi considera scopul primordial al vieţii, ci o necesitate care să îi ofere autonomie. Fecioara are nevoie să se armonizeze cu meseria sa; dacă este în dezacord cu aceasta, ea risca îmbolnăviri fizice. Pentru Fecioară, mintea şi corpul funcţionează în interdependenţă. "Minte sănătoasă în corp sănătos" este deviza ei.

În fruntea listei profesiilor destinate nativului Fecioara se afla domeniul medical şi orice are legătură cu sănătatea. Acest segment tipic mercurian reflectă grija Fecioarei faţă de recuperarea stării fizice bune a organismului cu scopul redobândirii capacităţii omului de a fi apt pentru muncă.

Slujbele din sectorul medical satisfac şi alte înclinaţii ale Fecioarei: precizia, curăţenia, ajutorul oferit altora. Interesul ei pentru sănătate în general, este valorificat la maxim în profesii ca: medic, asistenta medicală, nutriţionist, dietetician, fizioterapeut, specialist în sănătate de orice fel, igienist, biochimist, farmacist, laborant.

Aflată în strânsă legătură cu natura şi cu legile ei, din dorinţa de a reda forma şi funcţia naturală în orice, Fecioara se ocupă inclusiv cu producerea şi vânzarea alimentelor lipsite de substanţe chimice. Medicina alternativă nu este o "alternativă" pentru Fecioară, ci unică soluţie firească. Ecologia este un domeniu vast şi interesant pentru acest nativ. Domenii conexe cum sunt herbalismul, aromaterapia, acupunctură, Reiki, Yoga, Tai Chi - sunt forme de îmbunătăţire a stării organismului care, respectând legile naturale sunt îmbrăţişate de acest semn.

Medicina veterinară reprezintă o altă opţiune demnă de luat în considerare ţinând seama că ea reuneşte grijă faţă de sănătate cu ataşamentul faţă de tot ce este viu pe Pământ.

Al doilea teritoriu vast în care Fecioara excelează este cel al cifrelor. Cifrele reprezintă noţiuni exacte, neechivoce. De aceea datele, numerele, statisticile fac obiectul muncii ei. În primul rând contabilitatea este reflectarea cea mai fidelă a spiritului de ordonare şi de inventariere al Fecioarei, iar revizorul contabil este "culmea Feciorismului". Apoi, industria de software, cercetarea ştiinţifică (datorită colectării şi prelucrării datelor), şi? Surpriză, dealer-ul de casino lucrează de asemeni, foarte intens, cu cifrele! Meseriile de ospătar şi vânzător sunt cele mai comune activităţi specifice "zodiei care serveşte".

Fiind puternic ataşată de planul material, Fecioara este atrasă şi de domeniul construcţiilor, de arhitectură şi orice fel de reamenajări, restaurări, recondiţionări, redecorari. Pentru faptul că revizuieşte şi analizează tot ce a construit ea însăşi sau alţii, poate fi denumită "criticul" zodiacului, sau "controlorul de calitate".

Scrisul şi educaţia sunt domenii care atrag acest nativ datorită dominantei mercuriene. Dar aici, "a corecta" şi "a perfecţiona" sunt verbele ce stau la baza meseriilor de profesor, jurnalist, corector, editor. Capacitatea sa imensă de a detecta greşeli în orice şi de a le îndrepta determina acest nativ să îmbrăţişeze orice meserie care presupune o reparaţie, de orice fel: de la un text la un automobil.

Ca atitudine generală faţă de muncă, se poate spune că Fecioară nu încearcă să răstoarne sistemul, ci să-l îmbunătăţească - ea nu-şi asumă riscuri. Este flexibilă dar şi suficient de pragmatică pentru a nu lăsa lucrurile neterminate, ceea ce îi netezeşte calea spre succes. Un punct forţe al său este punctualitatea. La serviciu este foarte atentă să-şi menţină o imagine bună: e politicoasă, serviabila şi cordiala cu colegii. Respectă ierarhia şi acceptă autoritatea. Munceşte bine sub presiunea termenelor şi nu are nevoie să fie supravegheată. Şeful Fecioară nu este ameţit de putere şi tratează subalternii cu o fermitate blândă.

Pentru Fecioară, faima şi gloria nu reprezintă ţeluri. Acest nativ considera că a fi tot timpul ocupat este o virtute. Munceşte mult pentru a avea o casă şi o rezervă de bani, pentru că are o spaimă secretă faţă de sărăcie. Din nefericire nu ştie întotdeauna cum să îşi revendice partea ce i se cuvine din beneficii, iar alteori amesteca viaţa profesională cu cea familială.

Devotamentul Fecioarei faţă de muncă este de admirat dar nu şi de invidiat. Uneori devine victima slujbei sale. Nesiguranţa şi teamă o fac dependenta de muncă. Dorinţa de a atinge perfecţiunea implica nişte riscuri cărora acest nativ li se expune frecvent. Poate deveni astfel prea conservatoare, ancorată în reguli şi regulamente, care uneori sunt depăşite de vremi. "Trebuie" şi "Sunt nevoit" sunt atitudini de viaţă ce pot desemna înfrângerea - şi nu mijlocul de a obţine în final satisfacţia lucrului bine făcut.

Perfecţionismul poate lucra în defavoarea sa, atunci când devine un critic dur şi îi îndepărtează pe ceilalţi care, oricât de bine intenţionaţi ar fi, se retrag simţindu-se necorespunzători. Poate deveni obsedată de corectitudine şi obositoare pentru cei din jur. Datorită tendinţei sale de a căuta erorile în orice împrejurare, căutând un refugiu în detalii, risca să nu mai vadă ansamblul, ce uneori este în esenţă luminos. Prea strictă, pedanta şi preocupată de etichetarea "corect"-"incorect", îşi sărăceşte posibilitatea de a se bucura de viaţă aşa cum este ea, imperfectă, colorată şi ambiguă.

Personalităţi născute sub semnul Fecioarei

Artişti: Sean Connery, Keanu Reeves, Hugh Grant, Cameron Diaz, Richard Gere, Mickey Rourke; Greta Garbo, Ingrid Bergman, Sophia Loren, Julio Iglesias, Thalia, Michael Jackson, Freddy Mercury, Gloria Estefan; Claudia Schiffer, David Copperfield; Lucia Sturdza Bulandra, Ioan Gyuri-Pascu.

Scriitori: J.W. von Goethe, Theodore Dreiser, Lev Tolstoi, Agatha Crâştie; George Coşbuc, Alexandru Vlahuţă, Rodica Ojog-Brasoveanu.

Alte nume importante: Căiuş Caesar Caligula, Cardinalul Richelieu, Richard Inimă-de-Leu; Yasser Arafat, Slobodan Miloşevici; Regele Ferdinand, Mihail Kogălniceanu; Maica Tereza. (Melania Marin)

Zodiac European

simbolul zodiei berbec
Zodia Berbec
simbolul zodiei taur
Zodia Taur
simbolul zodiei gemeni
Zodia Gemeni
simbolul zodiei rac
Zodia Rac
simbolul zodiei leu
Zodia Leu
simbolul zodiei fecioara
Zodia Fecioara
simbolul zodiei balanta
Zodia Balanta
simbolul zodiei scorpion
Zodia Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Zodia Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Zodia Capricorn
simbolul zodiei varsator
Zodia Varsator
simbolul zodiei pesti
Zodia Pesti

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti