Zodia Berbec

BERBECUL - Caracteristici Zodia Berbec


Până acum a fost tăcere şi dintr-odată, iată: prima rază de soare, primul ghiocel, primul pas, primul om!

Zodia Berbec
Atunci când întâlnim pentru prima oară o persoană, inevitabil îi privim fata şi ochii, pentru a o identifica. De aici porneşte totul. În acelaşi fel zodia Berbec porneşte cu coarnele şi capul înainte, croind calea în Zodiac. El este deschizătorul de drumuri, începutul tuturor lucrurilor, şi pentru că începutul să se petreacă, trebuie să existe ceva în subteran care să alimenteze această explozie - imboldul de "a fi".

Focul - simbol al forţei vitale şi al energiei fundamentale, în egală măsură creatoare şi distrugătoare - este materia din care a fost plămadit Berbecul. Necesar dar şi periculos, acest foc îl determină să aspire către acţiunea pură, şi să iasă învingător.

Berbecul este luptătorul prin definiţie. Dârz, energic şi activ, în viziunea lui nimic nu poate fi conceput fără acţiune. Dorinţa de a se afla în centrul atenţiei îl face să aleagă orice formă de competiţie. El se exprima deschis, prin vorbe sau prin fapte, şi nu face compromisuri. Are nevoie de timp şi libertate de mişcare pentru a-şi putea fructifica inventivitatea. Consecventa este o problemă iar monotonia îl enervează. Drumul drept este idealul său, şi excesul de zel este unul din neajunsurile ce-l caracterizează. Neînfricarea, sau sfidarea acestei emoţii negative - frică - este ceea ce îl defineşte.

Deşi este în fruntea tuturor, el nu este făcut pentru funcţii de conducere deoarece nu dispune de răbdarea de a-şi înţelege subalternii, de tenacitatea administratorului unui sistem ierarhizat, şi nu suporta obligaţia de a se supune unui superior pe care nu-l respectă.

Berbecul alege să lucreze de unul singur, pe comisioane, în domenii în care spiritul de iniţiativă primează: jurnalist independent, agent de publicitate, mecanic auto, şi orice slujbă în care vine în contact nemijlocit cu obiectul său persoana implicată în activitate. Dacă are propria lui afacere, simte din plin gustul autonomiei.

De obicei colaborează anevoie cu colegii fiindcă, năzuind să le imprime acestora acelaşi ritm alert, conform cu energia să debordantă, nu înţelege că ceilalţi nu doresc sau nu pot să îi respecte ritmul. El aşteaptă ca şi colectivul să aibă iniţiative, cât mai multe şi cât mai îndrăzneţe, asemeni lui. Privind totul prin prisma cuvântului "eu", îşi imaginează - idealist - ca toţi ceilalţi sunt un fel de berbecuţi în stare embrionară. Nu înţelege că oamenii sunt diferiţi, şi atunci se vede nevoit să lucreze de unul singur. Este destul de frustrat, pentru că el ar dori de fapt să-i facă pe oameni să-l urmeze. Una din metodele folosite este provocarea uimirii, ca un răspuns la dorinţa sa de a-şi face remarcată persoană şi personalitatea, şi de a câştiga adepţi în "turma" ce şi-ar dori să o păstoreasca.

Tradiţional, profesiile spre care Berbecul se îndreaptă sunt cele ce implică curaj fizic şi minte ascuţită (astronauţi, militari, poliţişti, jandarmi), meserii în care se folosesc obiecte ascuţite (medici: stomatologi, chirurgi, oftalmologi; tehnicieni, fizicieni), meserii care au legătură cu focul (pompieri, gravori), meserii prin care este prelucrat fierul (fierari, forjori, oţelari), meserii în care se folosesc de energia propriului corp fizic (sportivi, practicanţii sporturilor extreme, actori, antrenori de gimnastică sau profesori de sport), meserii legate de un anumit grad de risc (şoferi de curse, cascadori).

Putem folosi fără să greşim aceşti termeni şi în sens metaforic. El face "cascadorii" indiferent de domeniul în care lucrează: prin atitudinea deschisă, prin exprimarea nedisimulată a "eu'-lui, a mândriei şi voinţei, risca deseori confruntări neplăcute cu şefii şi colegii.

Entuziasmul ce îl animă îl determină să devină un întreprinzător indiferent în ce domeniu. Dorinţa de a descoperi noi teritorii îl împinge către explorări şi alpinism. Chiar şi în domeniul afacerilor, bursa este un teren care îi ţine în alertă, în care îşi pot folosi flerul pentru afaceri, mintea ascuţită şi îndrăzneală. Aceasta este o formă prin care el îşi poate testa propriile limite. Într-o profesie "statică" de tipul avocaturii, va alege cazurile cele mai dificile pentru a simţi din plin conflictul.

Într-o exprimare mai plastică, Berbecul alege meseriile "roşii", cele care pun sângele în mişcare.

Atitudinea sa este mereu războinică, imprudenţă, instinctivă. Este primul la lopată şi primul la cuvânt. Dar nu din hărnicie sau pentru că ar avea ceva important de spus, ci pentru că nu suporta lentoarea, ezitarea, şi nu are nici răbdarea să-şi aştepte rândul.

Nu se poate spune că este un exemplu din punctul de vedere al calităţii muncii, al acurateţii actelor efectuate sau întocmite - dar cu siguranţă este primul care se apucă de treabă. Deseori un act întocmit de un Berbec conţine erori, scăpări, ştersături, pentru că din grabă sare peste o serie de detalii care lui i se par nesemnificative; important este că a predat lucrarea la timp, iar dacă aceasta se întoarce spre a fi revizuita, va găsi un Taur căruia să i-o plaseze spre rezolvare - el a trecut deja la o altă activitate şi nu mai poate reveni pentru a remedia nişte amănunte care îl scot din sărite.

A se întoarce din drum nu este în nici un caz ceea ce poate face un nativ Berbec. Adoră onoarea care vine odată cu succesul. Îi place să strălucească şi să-şi valorifice charisma, prin profesii specifice precum cea de actor. El îşi păstrează propria individualitate, deşi se aruncă în lume cu inocenţa unui copil.

Vedete născute in zodia Berbec:

Aceşti oameni au fost la un moment dat luptători, şi primii: Buddha, Regele Carol I, Napoleon al III-lea, Leonardo Da Vinci, Charlie Chaplin, Nikita Hruşciov, Sonja Henie, Herbert von Karajan, Helmuth Kohl, Gări Kasparov, John D.Rockefeller, Colin Powell, Jacques Villeneuve, Harry Houdini, Amza Pellea, Sergiu Nicolaescu, Nichita Stănescu, Gheorghe Zamfir, Dan Bittman, Nicu Covaci, Laura Badea, Adrian Ilie.  (Melania Marin)

Zodiac European

simbolul zodiei berbec
Zodia Berbec
simbolul zodiei taur
Zodia Taur
simbolul zodiei gemeni
Zodia Gemeni
simbolul zodiei rac
Zodia Rac
simbolul zodiei leu
Zodia Leu
simbolul zodiei fecioara
Zodia Fecioara
simbolul zodiei balanta
Zodia Balanta
simbolul zodiei scorpion
Zodia Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Zodia Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Zodia Capricorn
simbolul zodiei varsator
Zodia Varsator
simbolul zodiei pesti
Zodia Pesti

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti