Zodia Balanta

BALANŢA - Caracteristici zodia Balanta


"Vechii greci spuneau că frumuseţea, adevărul şi bunătatea sunt cele trei mari virtuţi."


 zodia Balanta
Ajunşi la jumătatea Zodiacului, întâietatea cuvântului "eu" încetează să existe. În incursiunea făcută printre semnificaţiile semnului Fecioarei am încercat să purificăm şi să finisăm tot ceea ce "eu"-l nostru poate oferi şi câtă valoare are acesta atunci când dorim "să ieşim cu el pe piaţă". În fata semnului următor, Balanţă, apare "inamicul". Celălalt. Asociatul. Apare dintr-o dată imaginea noastră în oglindă: "tu".

Talerele balanţei ilustrează această situaţie în mod ideal: relaţia dintre două forţe egale în modul şi de sens contrar. Iar provocarea (sau menirea!) este în acest caz lupta pentru menţinerea talerelor într-un echilibru perfect. Nici "pro", nici "contra". Teoretic, nativul Balanţa este un fel de farmacist care veghează de-a lungul întregii vieţi ca nu cumva unul dintre talere să atârne mai greu. Este dispus la oricâte concesii, numai şi numai pentru a păstra liniştea şi pacea în jurul său. Este aceasta o cale către progres?... Greu de spus! În egală măsură - şi "da", şi "nu".

Balanţa este un punct de pornire către explorarea lumii "celuilalt" şi a punctului sau de vedere. Aici există atât conflictul cât şi rezolvarea lui. Un cuvânt caracteristic Balanţei este "deşi". Deşi este un semn cardinal, el implica o dualitate datorită disponibilităţii de a vedea mai multe căi de acţiune, astfel asemănându-se cu semnele mobile. Deşi este un semn de aer (cerebral, intelectual) el ţine cont de sentimente şi de dorinţele inimii. Deşi guvernat de o planetă feminină, este totuşi un semn masculin, extrovertit. Astfel, Balanta devine un semn complex, interactiv, care îşi defineşte personalitatea prin reacţia pe care o are faţă de mediu şi prin relaţia pe care o stabileşte cu acesta. Cu mediul social în special. În cazul de faţă "cu ceilalţi" înseamnă în primul rând "cu celălalt".

Rolul talerelor aflate în echilibru este de a te face să te vezi pe tine însuţi prin intermediul celuilalt, sau să îţi descoperi părţile bune şi părţile rele prin felul în care ţi se răspunde. Să primeşti ceea ce oferi. Persoanele născute începând cu semnul Balanţei au menirea de a-şi aminti că nu mai sunt singure. De aceea, de acum încolo ne vom raporta şi la semnul opus.

Prin opoziţie cu Berbecul, care înseamnă "eu", Balanta vede lumea prin "tu şi eu". Acum se pune întrebarea "oare cine eşti tu?" Eşti mai bun tu, sau sunt mai bun eu? Competiţie - specifică Berbecului, şi imposibilitate de a face o departajare - specifică Balanţei. Semnele opuse presupun, în egală măsură, atât o asemănare majoră, cât şi un contrast fundamental. Berbecul este guvernat de Marte, iar Balanţa este guvernată de Venus. Atât de diferiţi, şi totuşi vesnic-pereche! Ei au în comun implicarea personală într-o anumită acţiune, dar motivaţia este diferită: Berbecul cauta victoria, pe când Balanta doreşte armistiţiul.

Despre Balanta spunem că stă sub simbolul frumuseţii şi armoniei sub toate formele, dar mai cu seamă în relaţiile cu oamenii. Acest nativ face o impresie bună pentru că acordă multă grijă imaginii sale. Este politicos, elegant şi plin de elocventă, deplin conştient de faptul că oamenii evaluează după aparenţe. Având manierele alese şi prezenţa plăcută, abil în conversaţii şi cultivat, el ştie să îşi folosească vocabularul şi erudiţia pentru a impresiona şi a câştiga credibilitate, în special intelectuală, datorită uşurinţei verbale.

Menirea să este instaurarea păcii în cadrul unui conflict. Esenţă sa se afla în darul de a aduce forţele opuse la o înţelegere. Ascultând cu răbdare fiecare opinie în parte şi cântărind obiectiv, Balanta reprezintă semnul negociatorului, diplomatului şi pacificatorului. Este de obicei dispusă să coopereze şi să facă compromisuri. Dar aceasta în măsura în care lucrurile sunt corecte, deoarece unul dintre lucrurile de care are o mare oroare este nedreptatea.

Pentru cei care se afla într-o dispută, Balanţa este cea care îi face să înţeleagă că fiecare are dreptul la propriul său punct de vedere şi că viaţa este plină de contradicţii rezolvabile pe cale amiabilă. Ea ştie să cântărească lucrurile şi situaţiile. Judecând astfel, meseriile care implică o împăcare, o împăciuire sau o asociere de orice fel sunt specifice Balanţei. Inclusiv asocierea Balanţei înseşi cu interesele clientului (avocatură) este o reflectare a acestei înclinaţii către solidarizare. Prin intermediul profesiilor juridice, Balanta îşi exprimă cele mai multe dintre talentele sale: arta de a interacţiona cu oamenii, dorinţa de dreptate, inteligenta, farmecul, aptitudinea de a ţine piept unui adversar prin replici caustice la nevoie, menţinerea cu eleganţă a propriului punct de vedere, şi toate acestea pe fundalul unei atitudini detaşate şi relaxate. Mintea este instrumentul său de operare, iar scopul este punerea la punct al celor ce tulbură apele.

Zodia Balanţa mai este caracterizată de doi termeni aparent fără legătură: politeţe şi politică. Politica presupune o confruntare permanentă cu opinii divergenţe, iar Balanta deţine cheia acestui procedeu. Ea ştie să stabilească un consens, dar ştie şi să ţină la distanţă un agresor. Diplomaţia este pentru ea deopotrivă o trăsătură de caracter şi un domeniu în care poate face carieră. Mulţi diplomaţi au Balanta foarte bine reprezentată în horoscop.

Această acţiune - de a menţine echilibrul în cadrul unui conflict, presupune un efort intelectual pe care nici un alt semn nu este atât de bine înzestrat să îl poată realiza. Sub o lumină diferită, atunci când îşi apără propriile interese, ca semn cardinal, Balanta deţine o tehnică a complotului care îi poate depăşi pe Scorpion şi Capricorn, prin fineţea şi eleganta instrumentelor. Modul său de luptă este convingerea adversarului să treacă de partea ei. Îl obligă pe acesta să cedeze puţin câte puţin şi îl manevrează în direcţia dorită de ea. Este destul de greu de precizat unde se sfârşeşte compromisul şi unde începe manipularea?

Într-o notă pozitivă se afla şi alte meserii care necesită diplomaţie şi abilitatea de a atrage publicul: recepţionerul care primeşte cu un zâmbet larg oaspeţii hotelului, însoţitoarea de zbor, consultantul cu publicul. Este foarte bun ascultător şi ştie să dea sfaturi pline de bun-simţ. Priceperea de a se apropia de oameni îl face potrivit pentru birourile de Resurse Umane. Poate aprecia cărei persoane i se potriveşte o anumită slujba. Uşurinţa cu care reuşeşte să se facă înţeles îl îndreaptă către posturi de purtător de cuvânt, publicist, prezentator de televiziune. Este un observator inteligent, cinic şi obiectiv. Devenind scriitor, jurnalist sau critic, el ştie să înfăţişeze cu echidistanta realităţile sociale.

Guvernarea venusiană îi dăruieşte acestui nativ frumuseţe fizică şi gust pentru frumos. De aceea, toate domeniile care au tangenţă cu artele îl atrag şi îi deschid perspective de succes. Poseda un simţ al proporţiilor care îl face priceput pentru arhitectură. Decoraţiunile interioare şi în general toate artele decorative îi stimulează creativitatea şi îi satisfac dorinţa de a avea în jurul său, ori de a oferi celorlalţi, un mediu ambiant deosebit de plăcut.

Deşi este înzestrat cu un gust desăvârşit, în viaţa să intervine un paradox: aşteaptă confirmarea acestei însuşiri minunate, de la ceilalţi. Aşteaptă ca ei să-i admire alegerile, obţinând astfel o aprobare de care de fapt nu are nevoie devreme ce el este sigur pe gustul său. Îi place să îi fie uneori gâdilat orgoliul, şi obişnuieşte să se compare atât cu sine însuşi cât şi cu ceilalţi. Pentru Balanţa este foarte important să ştie ce impact are asupra celorlalţi.

Devotată lucrurilor frumoase, Balanţa nu putea lipsi din domeniul vestimentaţiei şi modei. Ştie exact ce culori, ce forme, ce texturi, ce proporţii trebuie respectate pentru obţinerea unor piese moderne, sofisticate, de bun gust şi mai ales admirate şi dorite de public. Haine scumpe, mâncăruri scumpe, bijuterii de lux - pot fi comercializate cu succes de către o Balanţă care ştie cum să prezinte o marfă frumoasă aşa încât ea să fie vândută. Împreună cu Gemenii ea poate vinde orice, cu cât produsul este mai frumos, mai la modă şi mai căutat. Credinţa sa este ca atunci când clientului îi place un lucru şi şi-l doreşte, nu va ezita să plătească un preţ piperat. Şi nu se înşeală pentru că ştie cum să convingă clientul, şi ştie cum să obţină bani cu uşurinţă.

Lucrează cu plăcere în galerii de artă, în magazine de cadouri şi flori. Producerea sau comercializarea de mătăsuri, catifele, dantele, mărgele, blănuri, îi aduc mulţumire atât sufletească, cât şi materială. Ea însăşi este o persoană deosebit de elegantă, chiar şi când bugetul îi este restrâns. Ştie cum să poarte o haină, iar modelingul îi oferă şansa să-şi pună în valoare acest atu. Ea se mişca în mod natural pe podium iar hainele pică bine pe formele sale armonioase. Afinitatea faţă de arte fac din Balanţă un artist, un muzician, un balerin sau un cântăreţ sensibil şi cu un mare impact vizual asupra publicului. El are ceea ce se numeşte "şarm".

Tendinţa Balanţei de a se îmbăia în atâta plăcere mai are şi alte motivaţii, ascunse ochiului. Pe de o parte primeşte un impuls atunci când stârneşte invidia, iar pe de altă parte, ca şi în cazul Taurului, Balanta face terapie prin cheltuieli. Un obiect scump, o delicatesă sau o vacanţă extravaganta au efect antidepresiv asupra ei.

Ca semn de aer, cerebral, Balanta are o minte mereu trează, care atunci când este orientată către afaceri are puterea de a pune în practică o idee. Ea poate ajunge departe atunci când afacerea implica frumuseţe atât în formă concretă cât şi spirituală: de la produse cosmetice până la muzee de artă şi biblioteci. Se poate ocupa cu succes de organizarea evenimentelor fericite din viaţa oamenilor, în special nunţi şi mese festive. Excelează în eleganta cu care ştie să accesorizeze aceste evenimente, să creeze un cadru deosebit de plăcut invitaţilor.

O altă particularitate a Balanţei este predilecţia de a se asocia în afacere. Dacă sunt căsătoriţi, desfăşoară o activitate împreună cu partenerii. Dacă nu sunt căsătoriţi, atunci se asociază cu fraţi sau rude. Un caz aparte îl reprezintă administrarea unei agenţii matrimoniale, pentru a intermedia asocierea altora.

La locul de muncă, Balanţa este cel mai bun şi mai amabil coechipier. Are un farmec care îl face să se înţeleagă bine cu toţi: şefi şi colegi. Uneori pentru el contează mai mult armonia în cadrul colectivului decât salariul primit. Dotat cu un puternic simţ al echitaţii, doreşte ca toată lumea să muncească şi cântăreşte mereu cine şi cât a muncit. Diviziunea muncii a apărut probabil la iniţiativa unei Balanţe. Nu se poate abţine să nu facă comparaţii.

Este foarte important de precizat că semnele de aer ocolesc muncile care implică efort fizic, pentru că nu au o constituţie foarte robustă. Balanţă, însă, mai mult decât toate, evita eforturile de orice fel. Chiar şi când îi place munca sa, are perioade de efort concentrat alternat cu perioade lipsite de vlagă. Lasă uneori impresia că sunt leneşe. Dovedesc atât de multă autoindulgenţa încât se bucură sincer când rostesc senin: "Mi-e atât de lene!".

În situaţia în care la locul de muncă nu găseşte un mediu plăcut, atunci ambiţia specifică semnului cardinal dispare. Începe să sufere şi, asemeni Berbecului, primul simptom va fi durerea de cap. Acesta este semnalul că este timpul să îşi schimbe locul de muncă. Din nefericire, cea mai întâlnită reacţie este aceea de a nu-şi mai da silinţa să realizeze ceva. Nu are puterea să plece în căutarea altei slujbe, pentru că asta ar presupunea ruperea unui contract, lucru care contravine principiilor sale esenţiale. Şi de data aceasta principiul este păgubos.

Din dorinţa de a păstra liniştea nealterată, Balanta renunţa la reproşuri şi acumulează în timp resentimente. Poate lucra liniştită o vreme, şi dintr-o dată va spune tot ce are pe suflet realizând o breşă surprinzătoare în calmul său aparent indestructibil. Efectul este ca cei din jur încep să-şi măsoare cuvintele, să se pună în gardă şi să nu mai dea acelaşi randament.

Balanţa da impresia că nu poate lua decizii. Adevărul este că ei nu îi place să rişte, şi mai cu seamă nu vrea să îşi asume singura responsabilitatea unor decizii importante - este un alt motiv pentru care nu doreşte să lucreze singură.

Gustul sau pentru laturile plăcute ale vieţii o pot împinge către superficialitate. Va încerca să îşi păcălească neîmplinirile bucurându-se de lucrurile frumoase şi păstrând relaţii care par să meargă ca pe roate. Din aceeaşi dorinţă de a păstra echilibrul, ea evita să scoată la suprafaţă răul care erodează în profunzime. Îşi spune că situaţia este în ordine doar pentru că aşa îşi doreşte ea să fie. Se fereşte să vadă că de multe ori raul ni se prezintă sub o formă frumoasă.

Din comoditate alege calea cea mai uşoară şi evita să-şi înfrunte problemele, sau le plasează această misiune altora, fără să îşi dea seama că îi împovărează. Este dispusă să suporte o asociere care nu oferă nici o satisfacţie, decât să suporte şocul remedierii situaţiei. În esenţă, fiecare Balanţă trebuie să înveţe de la semnul opus cum să îşi pună în valoare propria personalitate, şi să lupte pentru a-şi exprima acea pace autentică ce vine din interior, şi nu invers.

Personalităţi născute sub semnul Balanţei

Artişti: Giuseppe Verdi, Luciano Pavarotti; Sarah Bernhardt; Ray Charles, Julie Andrews, Marcello Mastroianni, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Michael Douglas, Bruce Springsteen, Susan Sarandon, John Lennon, Paul Simon, Sting, Tim Robbins, Jean-Claude Van Damme; Ciprian Porumbescu, Maria Filotti, Maria Tănase, Florian Pittis, Alexandru Andrieş, Ştefan Banica-junior.

Scriitori: F.Scott Fitzgerald, T.S.Eliott, Miguel de Cervantes, Friedrich Nietzsche, Oscar Wilde, Eugene O'Neill, Pierre Larousse.

Lideri politici: Richard al III-lea; Lech Walesa, Vaclav Havel, Jimmy Carter, Eleanor Roosevelt, Margaret Thatcher, Violetta Chamorro, Silvio Berlusconi, Vladimir Putin.

Personalităţi din alte domenii: Mohandas (Mahatma) Ghandhi; Ralph Lauren; Donna Karan; Cristian Tudor Popescu. (Melania Marin)

Zodiac European

simbolul zodiei berbec
Zodia Berbec
simbolul zodiei taur
Zodia Taur
simbolul zodiei gemeni
Zodia Gemeni
simbolul zodiei rac
Zodia Rac
simbolul zodiei leu
Zodia Leu
simbolul zodiei fecioara
Zodia Fecioara
simbolul zodiei balanta
Zodia Balanta
simbolul zodiei scorpion
Zodia Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Zodia Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Zodia Capricorn
simbolul zodiei varsator
Zodia Varsator
simbolul zodiei pesti
Zodia Pesti

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti