21 decembrie 2012- Sfarsitul Lumii

Dacă te-ai gândit să-ţi cumperi o parcelă pe Lună ca să scapi de sfârşitul lumii, atunci probabil ai văzut prea multe filme SF. Poveştile apocaliptice sunt de departe doar mituri. Unul dintre specialiştii în ştiinţa spaţiului, David Morrison de la Nasa, contrazice, cu argumente solide, fiecare mit pe care l-ai auzit despre 2012 şi Sfârşitul Lumii.

Mitul 1 - Profeţiile mayasilor
De-abia ce-am apucat să răsuflăm uşuraţi că apocalipsa lui Nostradamus, din 2000, nu s-a adeverit, că a apărut o altă prezicere catastrofală: sfârşitul calendarului mayaş. Data de 21 decembrie 2012 nu apare în nici o scriere că dată ce marchează sfârşitul lumii, iar calendarul mayasilor continuă şi după această zi. Conform acestuia, data de 21 decembrie 2012 reprezintă sfârşitul unui ciclu de 1.872.000 zile (5.125,37 ani), când timpul calendaristic se reia de la început, spune Anthony Aveni, un specialist în cultura mayaşă. În timpul solstiţiului de iarnă din 2012, zilele calendarului mayaş iau sfârşit aşa cum au început, fără un eveniment de distrugere în masă. Aceştia au numerotat ziua zero în 11 august 3114 i.Hr., cu mii de ani înainte ca civilizaţia să existe, iar în ziua de 21 decembrie 2012 calendarul reîncepe cu ziua zero, ca o renaştere simbolică.

Mitul 2 - Planeta Nibiru
Probabil ai auzit de o planetă pe nume Nibiru (sau Planeta X) care se presupune că se va izbi de Pământ, sau va fi la un pas de coliziune, în decembrie 2012. Iniţial aceşti iubitori ai scenariilor SF au prevăzut acest incident pentru anul 2003, dar după ce anul 2003 a trecut, fără să se întâmple incidentul prezis, au mutat teoria apocaliptică pentru 2012.

Mitul 3 - Solar Maximus
Soarele nostru cald şi prietenos apare în diverse scenarii ale "sfârşitului lumii" din 2012, ca şi principalul vinovat. Se zvoneşte că steaua noastră va erupe în flăcări solare, făcând viaţa insuportabilă pe Pământ. Ştiinţific, activitatea Soarelui se desfăşoară ciclic, pe parcursul a unsprezece ani. Specialiştii estimează că reluarea acestui ciclu va avea loc în această iarnă, dar, spun ei, Soarele poate ajunge la apogeu numai în 2013 sau chiar 2014. Arderile de gaze de pe suprafaţa Soarelui nu pot fi simţite de oameni, iar cel mai rău lucru ce se poate întâmpla ar fi ca aceste reacţii să interfereze cu sistemele noastre de comunicare, şi nimic mai mult.

Mitul 4 - Inversarea polilor magnetici ai pământului
Un mit extrem de popular în 2012 vorbeşte despre mişcarea plăcilor tectonice ale Pământului pe măsură ce polii se pregătesc să facă schimb de locuri. Oamenii de ştiinţă exclud şi acest scenariu, însă unii cercetători iau în considerare posibilitatea. Geologul Adam Mallof, care a studiat intensiv modificările polarităţii Pământului, spune că există dovezi magnetice ale rearanjării continentelor, insa procesul se extinde pe o perioadă de milioane de ani, deci este un proces suficient de lent încât să nu simţim absolut nimic.

Cauta pe www.DexOnline.Net definitia oricarui termen astrologic pe care nu-l intelegi.

Horoscopul anului 2016 pentru fiecare zodie

simbolul zodiei berbec
Horoscop 2016 Berbec
simbolul zodiei taur
Horoscop 2016 Taur
simbolul zodiei gemeni
Horoscop 2016 Gemeni
simbolul zodiei rac
Horoscop 2016 Rac
simbolul zodiei leu
Horoscop 2016 Leu
simbolul zodiei fecioara
Horoscop 2016 Fecioara
simbolul zodiei balanta
Horoscop 2016 Balanta
simbolul zodiei scorpion
Horoscop 2016 Scorpion
simbolul zodiei sagetator
Horoscop 2016 Sagetator
simbolul zodiei capricorn
Horoscop 2016 Capricorn
simbolul zodiei varsator
Horoscop 2016 Varsator
simbolul zodiei pesti
Horoscop 2016 Pesti